divendres, 27 de desembre del 2013
1. Château d’Yquem 1993 Sauternes
Premier Cru Supérieur
Raïm: semillon (i un poc de sauvignon blanc?)
14,5º
Celler: Château d’Yquem (és de LVMH des del 1997)
Preu: 281,90 € (VilaViniteca)
-Color àmbar, "li falta el mosquit"
-Mel, cítrics, taronja confitada, fongs, un poc de lleixiu, plàtan, torrats...
-Plàtan, merengue torrat, pel de taronja...
A alguns, els ha decebut en boca. Ha estat un luxe haver tastat aquest vi que esmenta Bogart en No som àngels, encara que no siga d'un any extraordinari (el del 90 està al voltant de 500 €; el de 2001, 425 €)
El tastem amb
-Cuba-libre de foie (espere que Dacosta em perdone el plagi)
-Ensalada d'endívia, fulles d'encisams diversos i tomaquetes multicolors
2. Cirsion 2007 D.O. Rioja
Raïm: tempranillo
14,5º
Celler: Bodegas Roda. Haro
Enòleg: Agustín Santolaya
Preu: 135 €
-Com diu el Santolaya, té un "color profundíssim de cirera negra, fondo, quasi impenetrable"
-En nas, "trobem primer una cortina de fum, que cal separar per poder entrar al vi, fruita roja i negra, cacau, violetes, terra humida... sensació de pluja abans de ploure... !!!", mineral, tinta...
-Fruita, bona acidesa, tanins perfectes, saborós, llaminer, llarg...
"Cirsion, ¿el vino perfecto?"
El nom del vi té el seu origen en la paraula grega "kirsion", card. En Roda apareixen tres cards amb tija a distint nivell; en Cirsion, sense tija; en Sela, quatre, i en Corimbo -Duero- apareixen tres cards al mateix nivell.
I el "fumat" anirà ben acompanyat per:
-Pernil ibèric de Guijuelo i cecina d'Astorga (Manglano, mercat Central)
-Anxoves de Santoña; arengs i sardines fumats (El Maño, mercat Central) amb tomaca raff
3. Espectacle 2006 D.O.Montsant
Raïm: garnatxa
14-16 mesos en bóta de roure francés
15º
Celler: Spectacle Vins. Gratallops
Enòleg: René Barbier (Christopher Cannan i Fernando Zamora)
Preu: 115 € (108 + 7,75 € ideavinos)
Decantat més de dues hores abans
-Té un color que indica una evolució major que li correspondria
-Licorós, fruita, evolucionat, un poc mineral...
-Predomina l'alcohol, fruita massa madura, balsàmic (no sé si és el mal presentiment que vaig tindre en comprar-lo per internet en un lloc que no coneixia, però l'espectacle ha estat un poc decebedor)
El tastem amb
-Perdius salvatges amb xocolate Valor 70% cuinades pel kefe.
4. Château Angélus 2000 St. Émilion Grand Cru
Raïm: 60 % merlot, 40 % cabernet franc
14º
Château Angelus. Saint-Émilion
Enòleg: Hubert de Boüard de Laforest (propietari)
Preu: 430 €
-També té un color quasi impenetrable
-Nas molt francés, de "mátame, camión", almesc, balsàmic, fruita, toc mineral... riquíssim
-Elegant, amb un toc oliós, complex, en plenitud, intens i suau alhora, llarg. Un encert i un luxe haver-lo tastat.
"Château Angélus: La tierra donde tocan al Ángelus tres veces al día", Mara Funes
"Rozando entre Ángeles"
Sembla que a St.Émilion hi ha tres esglésies, que fan el toc de l'àngelus les tres vegades al dia (6h-12h-18h), i que se senten des del château, i per això el nom.
I, per a no desmeréixer-lo gens, acompanyem el vi amb...
-Lletó d'ovella xurra al forn de Javier, amb cava, bolets shiitake i gírgoles de card, moniato i tomaca confitada casolana
45 % macabeu, 35 % parellada, 20 % xarel·lo
Criança mínima de 48 mesos amb tap de suro
11,5º
Agustí Torrelló Mata. Sant Sadurní d'Anoia
Aprox. 41 € (x2)
"El cava amb ànima". La perfecció. Fresc i càlid, suau i amb caràcter, bona acidesa, fruita seca, forn, llarg...
Abreunvinito/Verema
Boval i pinot noir
13,5º
Bodegas Hispano-Suizas. El Pontón, Requena
Pablo Ossorio
34,90 €
Color de corfoll de ceba, amb reflex coure.
Dolç però no massa, amb el punt d'acidesa i amargor necessaris. Fruita, espècies, llepolies...
Formatges (Solo Queso, mercat de Russafa):
- Rey Silo (Astúries; vaca) - Afuega´l pitu de pebre roig
- La Retorta (Cáceres; ovella)
- Campoveja ahumado (Valladolid; ovella). Millor formatge fumat del món 2013
- Gamoneu del valle (Astúries; cabra; formatge blau)
- Casin 3 Rabiladas (Astúries; vaca) Formatge més antic d'Espanya
- Cabrales(Astúries; formatge blau. Aquest, ens el regala Diego)
Panetonne de xocolate de Torreblanca.
Torró d'Alacant de Galiana
Casca de moniato i casca de rovell de Galiana
Una nit memorable.
dokuments
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada