Pura literatura, la invitació per a la kata diu així:
"Se acerca el viernes 13, si alguno de vosotros sufre de “Friggatriscaidecafobia” que no se preocupe en ... de Foios podréis buscar el Santo (grial o no) en algún paraje, invocar a los Ángeles, refugiaros tras el poder de la Santa Cruz o llamar a la buena suerte enjaulando al Totem .… si no os parece suficiente siempre podréis sentiros amparados por el patrón de las causas perdidas durante la cena".
Comencem la kata amb una fitxa que conté la següent informació:
-Hi ha tres monovarietals: petit verdot, garnatxa i prieto picudo; i un cupatge (sirà, cabernet, garnatxa i merlot).
-Hi ha un vi de Màlaga, un de Huesca, un de Lleó i un de Navarra.
-Els mateixos enigmes per als noms dels vins que en la invitació (amb el canvi dels àngels per a sopar)
I a poquet a poquet se'ns donen pistes:
-El petit verdot és d'una enòloga (Bibi Fernández) i ja hem katat alguns dels vins del celler
-El garnatxa és d'un celler del grup Artadi (Rioja alabesa, Alacant -El sequé- i Navarra) i l'enòleg és Juan Carlos Lópoez de Lacalle (El Pisón)
-El prieto picudo és un vi d'autor, d'un enòleg al qual hem decicat una monogràfica. Per tant: Raúl Pérez. La prieto picudo sols la trobem a... León.
-Hi ha un vi assessorat per Michel Rolland, un vi que intenta agradar a molts.
revistaesvi |
Raïm: petit verdot
17 mesos bóta roure francés Allier
14 % vol
Celler: Cortijo de los Aguilares. Ronda. Enòloga: Bibi Garcia
Preu: 28,70
-Picota fosc / roig cardenalici, capa mitjana
-Floral, mentolat, cacau verd, intens "com l'escot de Sofia Loren, carnós, sensual, suggestiu", llaminer; suau, corfa de taronja, café, fruita, remolatxa, violeta. Im-pressionant
-Complex però ordenat, lleugerement especiat, fruita, jardí; redó, llèpol; punt d'acidesa perfecte, postgust ple i equilibrat.
Molt molt bo. SERÀ EL GUANYADOR
badeboca |
Raïm: garnatxa
12 mesos en bóta de roure francés
14,5 % vol.
Celler: Bodegas Artazu (Artadi). Laguardia, Àlaba. Enòleg: Juan Carlos López de Lacalle
Preu: 25,95
-Roig sang vella, més robí que l'anterior, més brillant, capa més baixa. "Caiguda de seda mongola".
-"Es busca nas", clar, comparat amb l'anterior... "fruita de Carrefour en plàstic al costat de la secció de congelats"!!!
Vainilla, branqueta de canyella, llet calenta, quitrà, pebre negre...
-Entrada un poc àcida, picant de pebre, verd "retama"
ÉS EL PITJOR PARAT
3. Pricum Paraje El Santo 2008, VT León
Raïm: prieto picudo
17 mesos en bóta de roure francés
13 % vol.
Celler: Bodegas Margón. Pajares de los Oteros, León Enòleg: Raúl Pérez
Preu: 30,75
-Capa baixa. "Caiguda de crepè".
-Cosmètic, maquillatge, olis essencials, "nina de plàstic quan li lleves el cap", canyella, clau, mango, pebre roig, resina, plastilina, caixa de puros...
-Pas aquós (per a alguns massa lleuger, fugaç) però elegant. Vi de conversa.
No és massa valorat, però a mi em sembla molt interessant, molt "personal"
4. El Grillo 2009, D.O.Somontano
Raïm: 44% sirà, 35% cabernet sauvignon, 14 % garnatxa, 7% merlot
13 mesos en bóta de roure francés
14 % vol.
Celler: El Grillo y La Luna. Barbastro, Huesca. Enòleg: (Michel Rolland)
Preu: 37,95
-Picota / roig granatós capa alta, brillant, llàgrima transparent.
-Plàtan, pell de plàtan, cuir, càrnic, fruita en almívar, macedònia verda, fusta
"francés" que va "tapant forats" (huahuahua... risa general)
-Està bo, però és poc singular. ben estructurat, complex, llèpol... Agradable
Quina botella tan bonica!
Grillados (és divertit)
"Michel Rolland, el enólogo polémico"
Per a sopar, truita amb creïlla (de la mamma); tomaca, pimentó i tonyina; ensalada verda; esgarradet; patés...
Ángeles de Amarén 2007 DOCa Rioja
85 % tempranillo, 15 % graciano
16 mesos en bótes noves de roure francés i americà
14 % vol.
Bodegas Amarén. Villabuena de Álava
16,35 €
Fruita, fusta, espècies...
I directament des de Pau (Aquitània, Pirineus atlàntics), acompanyat per un magret d'ànec amb pastís de creïlla...
Domaine de Souch 2006 Jurançon
Dolcet, però no és un vi dolç. Pinya, codony, bresquilla...
Boníssim
Sols ens falta la companyia de la Yvonne Hégoburu
Uns formatgets: Chaumes (de vaca; Saint Antoine de Breuilh, Dordogne, França), Simón Romero (minitorta de oveja extremeña) i La Peral (blau).
I acabem amb un pastís Tatin gloriós amb gelat.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada