I ja ho deia Van Gogh a Aardappeleters, "menjadors de creïlles".
pictify |
Un dels llocs més coneguts a Amsterdam és Vlaams Friteshuis Vleminckx (Voetboogstraat, 31. Centre antic). Sempre hi ha cua per comprar l'únic que venen: creïlles fregides; aixo sí, amb un munt de salses diferents, encara que la més demanada és la maionesa lleugera. Obrin cada dia, però s'ha de consultar l'horari perquè obri i tanca a hores diferents cada dia de la setmana (entre 10-12h i 18-20h, crec recordar).
60diasenamsterdam |
utrip |
Al centre, hi ha moltes escaparates amb boles immenses de formatge (Gouda, Edam, Leyden...), però nosaltres no en fem massa cas.
flickr |
-alçant el cap cap arrere i enlairant l'areng des de la cua
gastrosoler |
I el millor lloc...
Rob Wigboldus Vishandel (Zousteeg, 6; prop de Dam)
tripadvisor |
Preparen l'areng de moltíssimes maneres diferents; també hi ha anguila fumada, salmó...
No vos ho perdeu, fantàstic.
Quant a la cervesa, Amstel (del riu Amstel) i Heineken (la propietària de les dues) són les cerveses locals i probablement les més consumides, però als bars sol haver-hi una bona carta de cerveses variades.
Ah, i falten el bombons, que no desapareixen a l'estiu. Diuen que pels canals d'Amsterdam hi ha alguns dels artesans xocolaters millors del món.
puccini bomboni
blog.chron |
tripadvisor |
Ron Gastrobar Sophialaan, 55 (a la part sud del Vondelpark)
Beatriz Gourmet |
Pensàvem que hi hauria menú degustació, però sols hi ha carta, amb molts plats a 15 € i alguns entre 20 € i 80 € -aquest per a dues persones-.
Comencem amb aigua (Pellegrino) i una copa de vi blanc.
domainela |
Weingut Winter Riesling Trocken, Rheinhessen 2011
Weingut Winter. Dittelsheim Hessloch, Alemanya
100 % riesling
12,50 %
Fruita, flors, herba, cítrics; un poc àcid, però agradable.
Ens porten pa, en una bossa de paper blanc; mantega, en un bol -exquisida-, i cogombrets en un pot de vidre. I a esperar, i esperar...
La carta de vins és àmplia, hi ha vins alemanys, italians, espanyols... i solament en trobem un holandés, així que s'haurà de tastar
Apostelhoeve Müller Thurgau 2011
100 % Müller Thurgau
Apostelhoeve Wijn. Louwberg Maastricht
27 € (aprox.. 10 €)
Un poc de fruita i flor. No diu res, però...
Compartirem tres plats i després hi haurà el plat principal.
-Comencem amb 4 ostres irlandeses amb vinagreta d'escalunyes.
-Terrina de foie gras amb licor de bresquilla (i BBQ lemmon?). Gens especial, amb un pa tendre que no hi va molt bé.
-Col xinesa rostida amb anguila holandesa, sèsam i mostassa. Curiosa.
I després demanem un plat per a cadascú
-Coliflor Ron amb salsitxes de porc i formatge Messeklever
Està bo, però la presentació... sembla un plat de festival de carrer.
-Creïlles holandeses (opperdoezer rondes) i mantega marró amb moll d'os i caviar.
I aquest, al revés, bonic però sense res especial. (És l'únic plat de 30 €, deu ser pel caviar)
I per a les postres,
Milfulles de meló i maduixa
Parfait de xocolate pur, cansalada cruixent i hibisc
Per al café, ens posen unes boletes de xocolate i un poc de mantega treballada.
Total: 151,50 € (2 pers.) [L'IVA, inclòs, és del 6 % general i del 21 % per a l'alcohol]
M'alegre d'haver-hi vingut, però he de confessar que no entenc massa bé el projecte d'aquest lloc.
No hem tingut ocasió de veure el Ron a la cuina ni a la sala.
A Amsterdam, hi pots trobar de tot. No puc dir que siga el millor viatge gastronòmic que hem fet, però no hem menjat malament, i la ciutat és imprescindible: s'ha de visitar.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada