Kata 123 - JJTTamarit, 14/5/2016 Vinos de aldea
Es tracta de vins no coneguts o tastats (després veurem que alguna coseta, sí)
Són tot vins amb producció reduïda, parcel·les menudes, entre 300 i 9.000 botelles; espanyols, joves, amb poca fusta; 3 han passat per ciment; 3 tenen un poc de raïm blanc (com abans, que s'agafava tot el que hi havia per a fer el vi), 2 es xafen amb els peus, segueixen procesos biodinàmics, amb cicles lunars, sense herbicides, encara que sí amb sulfits, 2 sense filtrar, cal decantar-ne 2 ("serà per les gorrites?").
Primer sabem que hi ha un Bierzo i un Rioja; després, que hi ha un illenc.
1. La Galapana 2014 (Bierzo Alto)
Raïm: Mencia, garnatxa i garnatxa tintera; palomino, godello, Doña Blanca
13 % vol.
Celler: Casa Aurora. Villa de albares, Albares, Lleó
Enòleg: Germán Robles Blanco
Preu: 27,90 € 300 botelles, 1 bóta
- Fosc, capa alta, tinta la copa, maduixa
- Fruita, cassís, licor cirera, alcohol, un poc balsàmic
- Dens, astringent, molt agradable, sorprén en boca, és un jove que no ho pareix; llarg
"Vinos singulares de terruño"
#DeVinos con Germán Blanco
Verema
[Del mateix celler i enòleg, hem tastat Poula 2013 en la kata 117a "Sóc rareta, mare?"]
2. El lance 7 Fuentes 2014 DO Vall Orotava
Raïm: Listán negro; Vijariego negro, Baboso negro, Tintilla, Malvasía rosada
14 mesos bóta usada de roure francés 14 % vol.
Celler: Suertes del Marqués. Vall Orotava, Tenerife.
Enòleg: Roberto Santana
Preu: 14,70 € 2.000 botelles
- Capa baixa, clar, cirera pàl·lid
- Fruita, espècies, meló, fruita tropical, almívar, fum, cendra, volcànic, sofre (sííí´, és canari!)
- Raret però alhora amb sensació d'haver-lo tastat
[Del mateix celler hem tastat Suertes del Marqués "El Ciruelo" 2013 en la kata 114a "Més vins aïllats" (Diego)]
3. PF 2013 (Manchuela)
Raïm: boval
10 mesos en bóta de roure francés de 600 litres 13,5 % vol.
Bodegas y Viñedos Ponce. Iniesta. Enòleg: Juan Antonio Ponce
Preu: 12,75 € 9.000 botelles
facebook
Verema
- Capa mitjana, cirera rivet granat
- Pissarra, pedra, fumat, fruita / almesc?, cuiro, àcid úric?
- Afrancesat, sec
[Hem tastat el PF 2009 en la kata 67a, "Boval-Sirà"]
4. Tentenublo 2014 DOCa Rioja
Raïm: tempranillo, viura, garnatxa
14,5 % vol.
11 mesos en bóta de roure francés
Celler: Tentenublo. Lanciego, Àlaba. Enòleg: Roberto Oliván
Preu: 14,36 € 5.773 de 7.840 botelles
"Rioja'n'roll, jóvenes con alma de Rioja"
- Capa mitjana, tèrbol, "caiguda de feltre negre"
- Cap de fruites, dolç / almesc?, cuiro
- Canvia, molt bo
Jo estic entre l'1 i el 4; a molta gent li agrada el 2
Kata molt interessant.
[Fotos: Diego]
I per a sopar,
pernil ibèric, ensalada de tomaca i bonítol, truita de creïlla XL,
embotit amb ceba i pimentó roig, polp a la gallega, puré de creïlla, carrancs de riu guisats,
cuixa de porc al forn amb pinya i bolets,
Pasión de Bobal 2014 DO Utiel-Requena
100 % boval
6 mesos en bóta de roure francés
13,5 % vol.
Bodega Sierra Norte. Camporrobles, València.
Aprox. 8 €
Enòlegs: Manuel Olmo, Javier Pardo i Mapi Domingo
Verema
formatges de "Sólo queso"...
Dulce Eva VT Extremadura
100 % Eva o Beba de los Santos
9,5 % vol
Sociedad Cooperativa Virgen de la Estrella. Los Santos de Maimona, Badajoz
"vino recomendado especialmente para las mujeres, el verano y las fiestas u ocasiones especiales"
Aprox. 3,50 €
Flors, fruita blanca i un poc tropical. Senzillet.
Fruita de primavera-estiu i làmines de xocolate de Trufas Martínez (sal maldon, pebre roig picant, canyella i orenga).
Café. Porto Quinta do Infantado, PX Noé, Vermut Yzaguirre Selección 1884.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada