dissabte, 12 de desembre del 2015
Pensava que no feia massa temps que havíem estat a casa Rafa i Pili en l'anterior festival gastronòmic; ho comprove i em quede glaçada: fa quatre anys! I ja en aquella ocasió semblava insuperable, però no, ens vam traure el barret i encara no ens l'hem pogut tornar a posar.Amb una miqueta de retard, arribem a l'escenari de l'exhibició; sort que imaginem que la gent no deu estar patint:
Vermut blanc (Yzaguirre), negre (4 Xavos. Bodegas Alonso Sanz, Aielo de Malferit), cerveses, verdures deshidratades (amb una textura i un sabor fantàstic), llonganisseta,
-ventresca amb crema d'ocopa (L'ocopa és un plat típic peruà -Arequipa-, és una salsa a base de huacatay i ají mirasol servit sobre papas)
"10 salsas peruanas"
Valdesil 2013 DO Valdeorras
100 % Godello sobre lías
13,5 % €
Villamartín. Vilamartín de Valdeorras, Orense
Familia Prada Gayoso. Enòloga: Cristina Mantilla
Aprox. 13,50 €
-Ja a taula, art al plat: comencem amb un calamar de platja a la planxa.
- Cocotxes al pil-pil. No sé si vénen de la mar, de cel... Boníssimes
Malleolus 2011 DO Ribera del Duero
Tinto fino
18 mesos en bóta nova de roure francés Allier
14,5 % vol.
Emilio Moro. Pesquera de Duero, Valladolid.
Enòleg: Álvaro Maestro
Aprox. 28 €
Verema
Alión 2011 DO Ribera del Duero
Tinto fino
14-20 mesos en bóta nova de roure francés
14,5 % vol.
Bodegas y Viñedos Alión. Vega-Sicilia. Valbuena de Duero, Valladolid
Enòleg: Xavier Ausás
Aprox. 47,90 €
Verema
- Barquetes amb creïlla, ous de dos rovells de guatla, pimentó roig i xistorra. Santa paciència.
I normalment, hi ha un plat principal... no? Doncs ací un, no, tres!!!
- Arròs al forn
- Garrofó amb polp de platja (brou fet amb cap de mero i rap, verdures, vi, safrà de bri...).
Havíeu vist alguna vegada una cosa igual? Jo no, sempre havia vist el garrofó en la paella. Darrerament, havia tastat la versió valenciana del hummus, amb garrofó en comptes de cigrons. Però un plat de cullera amb aquesta fava tan valenciana com a artista principal? Era difícil superar-te, Rafa, però ho has aconseguit.
Em renyaran si dic que m'ha fet vergonya demanar una carmanyola per emportar-me'n a casa, no... era perquè el tastara ma mare... Extraordinari.
- Cigrons amb secret ibèric, algues, bolets (cama-secs, senderuelas), porro i herbes de bosc. Particular, intens.
Bassus Premium Magnum 2007 DO Utiel-Requena
Boval, cabernet, merlot, sirà i altres
Bodegas Hispano-Suizas. Requena
Aprox. 44,90 €
Redó. Molta fruita, espècies, fum, terra, torrats... Perillós.
I clar, abans morts que senzills a l'hora de les postres.
- Formatges diversos: Idiazabal Bengotxea, Rojo-Capra, El Put (brie; Le Bolut, Girona), Gamonéu del Puerto Enrique Remis
I arriba l'hora de Pili, totes les postres casolones i esplèndides.
- Sorbet de mango. Textura fantàstica, molt treballada. Sabor autèntic.
I eixirà un dels debats del dia: la Thermomix (fans, detractors, sí però...)
- Pastís d'ametla
- Brownie de xocolate guanaja Valrhona i sucre negre "mascobado"
- Trufes de xocolate negre.
I el café, també especial, de Cafés El Magnífico (Argenteria, 64. Barcelona)
I perquè hi haja polèmica, un cava valencià i un català:
Cava Vegalfaro Brut Nature Reserva
Macabeu i Chardonnay
11,5 % vol.
Bodegas y Viñedos Vegalfaro. Requena
Aprox. 14,25 €
Gramona Celler Batlle Gran Reserva Brut DO Cava
75 % xarel·lo, 25 % macabeu
12 % vol.
Gramona. Sant Sadurní d'Anoia
Aprox. 50 €
Alguns encara s'atreveixen amb els gintònics. Sent no poder posar ja les marques de ginebra i tònica.
Tot i no poder més, no em se resisitir a unes anous molt especials.
I se'ns fan les vuit de la nit. Sí, sí, dinant!
Moltes gràcies, parella; un altre dinar que quedarà en la memòria.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada