dijous, 18 de desembre del 2014

Hispano-Suizas i Restaurant Genaro

dissabte, 13 de desembre del 2014
Feia molt de temps que volia visitar aquest celler i he aprofitat unes Jornades de portes obertes per a acomboiar uns amiguets i fer-ho.
Fa molt bon dia, amb un solet preciós. Passem el Pontón de Requena i hi arribem cap a les 11,30 h.; tenim visita a les 12, però aquestes van un poc endarrerides. Esperem a la sala-rebedor, amb sofàs còmodes, llibres, periòdics, articles de premsa de vi i del celler... Al nostre torn, unes 15-20 persones, ens farà de guia Pablo Ossorio , un dels dos socis espanyols (el tercer és suís; van alternant ell i Rafa Navarro), enòleg del Bierzo que ha treballat en diversos cellers (entre ells, 17 anys a Murviedro). Passem a la "sala de màquines" del celler i ens explica tot el procés des que arriba el raïm (es congela tot) fins que passa a la bóta.  Modest, el que es diu modest, no ho és molt el xic. Aquestes són algunes de les seues perles:
Somos pioneros, visionarios, profesionales.
Soy la referencia del pinot noir en España.
Tantum Ergo es un cava para llorar. Tenemos el mejor cava rosado del mundo.
Nosotros no copiamos a los grandes; nosotros, más que los grandes.
Bé, el cas és que comunica la passió pel vi, la terra, el procés d'elaboració...
Després passem al celler i ens mostra les bótes i com es fa el degollament en fred de les botelles de cava, manualment, una a una (encara que no en consta la data a les etiquetes).
Finalment arribem a la sala de tasts, on veurem un vídeo amb tot el procés que ens ha anat explicant.
javiprats
I ara cal que donem fe de les excel·lències dels vins:


Tantum Ergo Brut Nature 2011 DO Cava
Chardonnay, Pinot Noir
Mètode tradicional champenoise, amb una primera fermentació en bóta nova de roure americà, amb pòsit, i una segona en botella, criança d'11 mesos en les caves del celler.
(els costa obtenir el permís per fer l'escumós blanc amb varietat negra; l'obtenen en 2007 i apareix el primer en 2009)
12 % vol.
(Aprox. 21,50 € Alforins)
Fruita blanca, flors, forn; excel·lent acidesa.




Tantum Ergo Rosé Brut 2012 DO Cava
100 % Pinot Noir
12 % vol.
(Aprox. 20,50 € Alforins)
Fruita roja, toc llepolies, fruita seca, vainilla. Convenç menys que l'anterior. Jo el trobe bo.




Bassus Finca Casilla Herrera 2011
(aquest vi substitueix el Bassus Premium)
Boval, Petit Verdot, Cabernet Franc, Merlot, Syrah (20 % parts iguals?)
Mínim 20 mesos en bóta de roure, americà primer i francés Allier després.
Aprox 23 €
Flors, fruita roja madura, torrats, punt dolç, molt de cos, llaminer.


blogbodegahispanosuizas

I després encara ens conviden a tastar la torta salada o bollo de Requena, una coca amb cansalada virada, boníssima, i un poc de formatge.
conocerequena

Per a dinar, hem triat un "bar de poble" que fa menjar de la zona, a Fuenterrobles: Genaro  (C/Rambla 11)

En arribar-hi, ens entra un poc de por, perquè veiem entrar grups nombrosos. El local està de gom a gom, sort que el servei és bastant eficient.
Encara que no ens aconsellen massa, sembla que volen que ens decidim pel menú degustació (22 €), i com que ens donen possibilitat de canviar algun plat, això fem.

Detall d'entrada: cotna de porc fregida.

Innato
Sauvignon Blanc i Gewürztraminer
13 % vol
Maia Venci SL / Noemi Wines? Fuenterrobles
8,50 €
"Aroma de flor blanca, fons d'espàrrec; fres, atrevit i elegant", diu l'etiqueta.

Olivastro 2009 DO Utiel-Requena
Boval
14 % vol.
Bodegas y Viñedos Carres. Casas de Eufemia, Requena
Enòleg: José Luis Torres (J.L. Carpio)
15 €
Fruita roja madura, torrats.





-Gamba arrebossada casolana
-Llesca de pa amb llom i foie

-Calamarsons a la planxa, amb picadeta de julivert, all i oli, un poc de maionesa i un gallonet de llima.
-Cruixent de gamba amb creïlla i compota de maduixa.

-Bacallà ajoarriero. Suau, bo. Servit amb una llesqueta de pa.

Fora de menú, algú té un desig: un plat de morro. Doncs morro per a tots, encara que la xica que ens atén torç el seu perquè li sembla una exageració. Diuen que està bo (4 €)
-Ous trencats amb gules, cruixent de pernil i creïlles. Ah, i una gamba. El plat estrella. Tot mescladet no està malament.


-Morteruelo. Està bo, però té un punt àcid-cítric que no m'acaba d'agradar.

(El menú incloïa fesols amb perdiu o plat del dia, i com que en som 6 ens posen 2 plats: ajoarriero i morteruelo)
Galta de porc amb vi negre i prunes

Al mig, per a compartir, postres casolanes: gelat de torró i gerd, milfulls de xocolate, amb poma, tiramisú, creps...

Café i una copeta de

El Novio Perfecto M i M 2013 DO València
50 % moscatell, 50 % macabeu (viura)
Bodega Cherubino Valsangiacomo. Xiva.
Enòleg David Sampedro Gil. Bruno Murciano
Lleugerament dolç. Diuen que és un "vi femení"!!!




Amb el plat extra, l'aigua i el vi, total: 163,70 € (6 pers.; 27,30 € pers.)

No hem tingut molta sort, ens ha tocat al costat una taula de xiques molt escandaloses.
Cap plat està malament, però esperava una proposta més "autèntica".

I si en voleu més i millor, llegiu Verema/Abreunvinito.