diumenge, 7 d'abril
Gambrinus Siete Aguas. Av. Del Cerro, 15. Setaigües*, la Foia de Bunyol - 962 340 251 / 665 839 729
Em resulta curiós saber que hi ha una franquícia de Gambrinus perduda per la Foia de Bunyol, però uns amics hi han estat i ens la recomanen. Només començar, ja ens expliquen que volen ser una casa de menjar de cullera (de fet, participen en les Jornades dels Plats de Cullera i en diversos concursos d'espardenyà, paella, putxero...); s'estan desmarcant de la cerveseria.
D'on ve allò de Gambrinus i la cervesa? En "Gambrinus, del mito al hombre" podeu llegir-ne la història: Tuiscó, Mannus, Gambrivius, Isis, Joan I de Brabant, Joan I de Borgonya (Joan Sense Por)...
Va fer la malta d'ordi
I va sorgir la cervesa primer
Com ho va aprendre d'Osiris
I d'Isis
Martini blanc i roig (3,50 € x 3)
Cervesa Paulaner (2,75 € x 2)
Tenen un forn de llenya extraordinari, i veiem com preparen la carn, l'arròs, el pa...
De seguida ens baixen al celler, que han habilitat com a menjador reservat
i ens ensenyen el lloc on tenen les gerres de carn de la matança.
Ens atén un xic amb molt bona voluntat, i de tant en tant supervisa la faena l'amo, Voro (Salvador Esteve). La dona, Tere Carrascosa, està a la cuina.
Gerra de Cruzcampo (6 €)
Ajoarriero (6,50 € x 2) - Pa acabat de coure (3 €), amb oli Calvestra (Mustiguillo)
Boval
14 mesos en roure Allier
14,5% vol.
Vera de Estenas. Utiel
Félix Martínez Roda
23 € (Aprox. 18-20 €)
Cua de bou (9 €)
Ens havien parlat dels plats de cullera i volem tastar-los. Ens en posen una ració de cada per a tots, però repetim:
Fesols (mongetes vermelles, judías pintas) de La Bañeza (Lleó) amb cansalada, xoriç i coquetes de farina, ceba, herba-sana i cervesa (13 € x 2).
En aquesta foto (que no és nostra) es veuen millor les coquetes
Olla setaigüera (sieteagüense), amb braó (codillo), orella, morro, manetes, botifarra, creïlles... (13 € x 2)
Carmelo Rodero 9 Meses 2017 DO Ribera del Duero
Tinta del País
9 mesos en roure francés i americà
14% vol.
Bodegas Rodero. Pedrosa de Duero, Burgos
16 € (Aprox. 10 €)
Corder de llet (s'ha d'encomanar; 42 € x 3; anàvem a ser 10 persones, al final n'hem sigut 7)
Assortiment de postres casolanes (insisteixen molt que ho són; 14 € x 2): Tiramisú a l'estil del nord d'Itàlia; bescuit amb cobertura de xocolate Amatller; brull i ametla; de l'àvia, amb galeta i moca; bescuit amb poma
Aigua (2,50 € x 3 + 1,50 €)
Café (1,10 € x 6)
Detall: licor d'herbes, d'arròs i mistela
Total: 44 € x 7
Un bon lloc per a acabar una excursioneta.
Abreunvinito/Verema
---------------------
*La primera referència al topònim de la població, la trobem en la Carta de poblament que va atorgar Jaume I en 1260, on es recull Setaygues, com a calc del llatí Septem Aquis. Des de la seua fundació en el segle XIII fins al segle XVII es va mantindre el topònim valencià per a referir-se a la població, com es reflecteix en la documentació de l'època. Serà en el segle XVII quan en les actes locals es comença a traduir el topònim de Setaigües pel de Setaigües, a causa de les repoblacions amb famílies de Castella i Lleó i quan la castellanització del municipi es farà més evident.
Sembla que a Setaigües hi ha més de 100 fonts (Ruta de les Fonts) i, com no, hi ha la font de Los Siete Caños
Amb una bassa de reg a l'altra banda del carrer que em resulta ben curiosa.
I també tenen riu, el Suc, i pont...
Al forn Casa Meneos hem comprat pa de carabassa i uns panets beneïts; a la carnisseria Mª Ángeles hem comprat llonganissetes de pasqua, llonganissa d'Aragó i xoriç.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada