dimecres, 14 de maig del 2025

Tota una vida de Pepicos

dilluns, 12 de maig
Com trobe a faltar el Pepico! Ací he disfutat de dinars o sopars íntims i tranquils i d'altres multitudinaris i antològics. Ací celebrí els 50 i no puc pensar en un lloc millor per fer-ho amb els 60 (Mediterrani, 1, Barri Roca, Meliana - 961 491 346)  
La casa té quasi totes les taules ocupades per dinar (ara només obri al migdia, de dilluns a dissabte), però s'hi respira pau.

Detall de benvinguda: ensalada russa

Pa i oli multivarietal (sobretot arbequina) Finca Varona la Vella, de Sant Mateu (2,10 € x 2)

Aigua (2,65 €)

Copeta de Gaïa (com que ens agrada molt, serà el que ens ofereix després)

Les tradicionals mandonguilles d'abadejo (hui estan un poc molletes, però molt bones; 3 € x 2)

Aladroc fregit (9,50 €)

I com no, les ineludibles potes de sépia amb ceba (10,50 €). Plat gloriós.


Gaïa 2022 
Muscadet DOP, Loira
100% Melon de Bourgogne
28 mesos sobre mare - 12,5% vol.
Jérôme Bretaudeau (IG). Gétigné, Loira, Bretanya
48,50 € (més car en qualsevol lloc)
Brutal. Menta, cítric, fumat, mineral...
[Gaïa és Gea-Gaia, la deessa mare, la Terra]



Gall (gallo de San Pedro, Zeus faver)
amb verduretes,
 (69 €)

Copeta de vi negre detall de la casa
Domaine Charvin Côtes du Rhone 2022
75% Garnatxa Tinta, 10% Monastrell, 10% Syrah, 5% Carinyena
Fruita, especies, pedra... una delícia.




Per a les postres, 
Flam de cassalla (4,35 €)

Maduixes, sense xantillí ni suc de taronja (cosa que causa estranyesa; 5 €)

Café (invitació x 2)

Total: 79,80 € x 2

Parlen valencià.
Tracte immillorable. Lloc recomanable (no cal demanar el peix, però "un dia és un dia", que deia ma iaia quasi cada dia).