dimarts, 5 d'agost
No, no celebrem res especial i ho celebrem tot. Mai donarem prou les gràcies per aquests momentets i les personetes que la vida posa en el nostre camí.
Anna ens convida a la seua caseta de la platja d'Oliva, i abans d'anar-hi ja ens ha enviat el menú que ens prepararà per dinar.
Parem taula de dia de festa grossa.
Cerveseta Estrella Galicia
Papes Escrivà (Oliva), servides amb unes clòtxines en escabetx La Curiosa (9,95 € 8-12 peces), extraordinàries, que porta Imma.
[En alguns llocs en diuen patallones, nom format amb el principi d'un ingredient i el final de l'altre, en espanyol. A Novelda en diuen "xanxullo", però amb més ingredients com aladroc, olives, berberetxos...]
Alícia porta olivetes del mercat de Russafa
i panets diversos.
AOVE Sant Pere Argolí. Grossal, Arbequina-Blanqueta, Picual i Manzanilla (9,30 € 50 cl)
AOVE Sant Pere Nº 1. Grossal (15,80 € 50 cl). Al web podeu consultar la quantitat de premis que ha obtingut
[No sé què significa "argolí", potser és una partida de Moixent. Al DCVB trobe que és "Pica on depositen la pasta per fer paper"; en la història de la llengua es produeixen molts balls de consonants. L'argorí seria "Sitja per estojar ordi" i alforí, "Departament que hi ha en l'almàssera i serveix per depositar-hi les olives" o "Cadascun dels casells, en els graners".]
Aladroc casolà. Extraordinari, de grandària, de preparació, de sabor...
Petxines (les tellines de l'Horta)
Amanida de meló d'Alger, nabius, formatge feta, ruca, pipes de carabassa... Tan fresqueta, tan bona i tan especial...! (amb condiments encisadors, quasi màgics)
Tataki de tonyina amb sèsam
Trepat, Monastrell, Garnatxa
36 mesos de criança - 12% vol.
Mestres. Sant Sadurní d'Anoia
Aprox. 20 €
Mira, sí, ens ha pegat pel rosat! Suau i amb caràcter alhora.
La Prometteuse 2022 Côtes du Rhône
Grenache blanc, Viognier, Roussanne, Clairette.
Domaine de l'Odylée. Viaulés, la Valclusa, Provença-Alps-Costa Blava
14 €
Fruita de pinyol, herbes. Molt agradable.
Plat principal: lasanya de marisc. Tot comprat en la pescateria de confiança de la saforenca. Espectacular. No hauríem de poder més, amb tot el que hem menjat, però el desig ens pot, i repetim fins que no en sobra ni una engruna.
Cabernet-sauvignon 50%, merlot 43%, cabernet franc 5%, petit verdot 2%
12.5% vol.
Château Hourtin-Ducasse. Sent Sauvador, la Gironda
22.464 botelles
Aprox. 21 €
Fruites negres, sotabosc, espècies; franceset.
Postres: trifle de compota de poma, xia, nabius, figues i iogurt grec.
Sí, també ens l'acabem, estem en trànsit (en trance s'entén millor).
El trifle són unes postres, distribuïdes en capes, elaborades a partir d'una crema pastissera (o nata), fruites, bescuit o massa de pa de pessic, suc de fruites...
Passejos, xarrades, exquisideses... Quin luxe! G R À C I E S, Anna!
El trifle són unes postres, distribuïdes en capes, elaborades a partir d'una crema pastissera (o nata), fruites, bescuit o massa de pa de pessic, suc de fruites...
Que hem acabat? Hehe, encara queda el pastís de poma i la coca de carabassa que porta Ali.
Aperitiu
Sembla que baixem de divisió si passem a parlar del desdejuni, però ja sabeu que jo, per un desdejuni cara a la mar, M A T E!
Vos pensàveu que la xica no tindria avio? I tant, agafa la seua llibreteta, elabora el menú i continua sorprenent-nos.
Aperitiu
Papes, olives i fuet
Comencem amb una vetorineta* de puntilles (calamaronets). M'hi suque tot el pa que queda; que bo!!!
*Gràcies a Anna i al blog La parla d'Oliva, sé que vetorino és la pebrera, o el vitet.100% Verdejo - 13% vol.
Martúe. La Guardia, Toledo
8,50 €
I acabem amb uns Spaghetti aglio et olio e pomodorini. Mmmmmm
Encara hi ha postres, gelat de xocolate
Sembla que baixem de divisió si passem a parlar del desdejuni, però ja sabeu que jo, per un desdejuni cara a la mar, M A T E!
Café amb llet, pa torrat amb oli de Moixent, fruita fresca, iogurt grec, coca de carabassa, pastís de poma... Buf!
Un lloc que no coneixia és el Nàutic d'Oliva, i hi anem a fer un café o un refresc, que acaba sent una aigua amb gas Pellegrino. S'hi està tan bé, cara a la mar i al Montgó!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada