diumenge, 28 de setembre
No, no m'agraden aquest tipus d'esdeveniments (eventos, diuen, o propostes gastronòmiques) on hi ha moltíssima gent, s'han de fer llargues cues, els preus són desorbitats i la qualitat del menjar... no sé com dir-ho...
Però ací estic jo, amb una més de les meues contradiccions o incoherències, al Festmorzar, per primera vegada a Almàssera.
Hem hagut de vindre abans de les 9,30 h en què obrin, perquè si no és imposssible.
Diversos bars o restaurants fan una proposta d'entrepà (12,50 €; inclou beguda i gasto -cacau i olives-) + tapa (19,50 €) + cremaet, + pastís de formatge
Al facebook de La Ruta dels Esmorzars hi ha molts vídeos.
Hem triat:
-Cal Carrero (orxateria; Sant Isidre, Patraix, València)“EL CUBANO DE CAL CARRERO” (el de l'esquerra de la foto): porc marinat i torrat, pernil cuit, mostassa, cogombrets i formatge; pa torrat i untat amb mantega. Boníssim
/ Tapa: titaina del Cabanyal amb ou.
-Brasería Ca Juan (Daimús)
“TORRENTE” (el primer de la foto, el que jo he demanat tot i el nom que té): creïlles fregides, rostes de Sória, formatge brie a la planxa, ou fregit, allioli de llima verda
/ Creïlles Miura (braves amb cua de bou, formatge cheddar i ou curat en soia)
-Bar Marvi (Camins al Grau, València)
“COCHINILLO” (el de la dreta): porquet guisat, maionesa de llima verda i pico de gallo. Llàstima de pa, no ens agrada gens.
No hem demanat la tapa de bunyols de bacallà amb allioli
El cremaet, a La Nueva Terraza (la Pobla de Vallbona) -ens ha entrat en el tíquet-; també s'hi pot comprar el licor crema de taronja i ametla Truc (La Ruta dels Esmorzars; Beals)
Les altres opcions,
A To Trapo 2.0 (Paiporta): “CONTRAMUSLO” / creïlles braves
Mesón Canela (Campanar, València): “KANELA FRIED CHICKEN” / ou amb llagostins
Reyton (Sueca): “BRASCA CABRA POLLO” / boles de creïlla farcides de llonganissa
Coquería Pepe Cotaina (Gandia): coca de masa mare de titaina i esgarraet / ensalada russa
Cassalla Cerveró
Ho hem passat bé a pesar de tot i de la música excessivament forta; hi he anat amb un dels esmorzadors més gran de la contornà, que coneix a tot deu.
dissabte, 27 de setembre
No anava a penjar aquest esmorzar en aquesta entrada, però com que té a veure amb el festivalet, ací el deixe. Hem anat passades les 10,30 h al Festmorzar, les cues són llarguíssimes i el sol ben potent, així que en desistim i ens n'anem al corralet de casa, que hi ha alternativa:
sardina amb ceba de la mamma, coca amb tomaca, coca amb sal, cacau, tramussos, envinagrats (variants), olives de Kalamata, banderilles Toreras Kimbo, llonganisseta de pasqua, papes, galetes amb llavoretes...
Matsu El Pícaro 2024 DO Toro
100% Tinta Toro - 13,5% vol.
2 mesos amb mare en ciment
Bodega Matsu / Vintae. Toro, Zamora
9,50 €
Fruita, punt dolç.
Ah, i també hem preparat cremaet, perquè no ens falte de res.
A partir d'ací, ja, molta aigua.
Que bé que s'està ací amb aquesta gent!