diumenge, 6 de juliol del 2025

Que sí, que ens hem guanyat l'estiu

L’estiu astronòmic del 2025 comença dissabte 21 de juny a les 04.42 h, i s’allargarà fins el 22 de setembre.
Ací anirem penjant les menjades estiuenques sense entrada pròpia.
Pau Vallvé, "Ens hem guanyat l'estiu"

dimecres, 2 de juny
Una més de les meues contradiccions i incoherències: no m'agraden les festes sorpresa, però aquesta m'ha emocionat, molt. No he sabut interpretar les pistes ni m'he adonat de les ficades de pota i he arribat a la cita com si fora només l'últim encontre abans de l'estiu: per fer uns jocs i xarrar un poc. 
Més gent de la que esperava, globus amb el meu nom i els 60, cartellets... Buf!
Un banyet a la piscina i a jugar! L'Unánimo Party ha estat molt divertit. Mentrestant, uns refrescs o cerveses, papes, olives, fruites seques...

Per a sopar, empanada amb tomaca del forn Garcia, truita, embotit, formatge, xoriç i fuet, humus amb bastonets de carlota...
Després, sorbet de llima amb cava i coca de panses i nous
I el moment dels regals... super emotiu. Gràcies, rebonicos!











dimarts, 15 de juliol
Aquesta és la quedada que jo esperava el dia de la sorpreseta: dinaret i jocs de taula; hui, al Saler. Sempre tinc la mateixa sensació quan hi vinc: menut empastre no feren amb la urbanització al parc natural (és veritat que en 1962-68 encara no ho era, serà en 1986), però com m'agradaria tindre un apartament ací, de cara a la mar i a l'Albufera, dins del bosc... un somni. 
Primer, un banyet a la piscina (ens fa peresa, amb la calor, acostar-nos a la mar) i un Codi Secret (fem bon tàndem Paz i jo).
Després, el dinaret a la terrassa cara a la mar. Alguns han preparat cosetes, altres les hem comprades: pernil; papes, fruites seques, olives; ensalada russa; tomaca, formatge i anxoves; carn rostida; quiche; hummus...

Anna de Codorniu Brut Nature
Macabeu, Xarel·lo, Parellada i Chardonnay
Codorniu. Sant Sadurní d'Anoia
7,99 €
A la gent no li agrada dinar amb cava, però a mi m'agrada molt!






Per a les postres, bresquilla, meló d'Alger, cireres, coca de poma casolana...
Quin gust!
dimecres, 16 de juliol
En una altra vida estaria de celebració avui, dia de la Mare de Deu del Carme, però no em queixe, que ma mare em fa un dels arrossets que més m'agrada: l'arròs al forn; d'abadejo, sí. Boníssim.
dimarts, 29 de juliol

Quants desdejunis cara a la mar dec haver penjat en aquest bloc! 
Ara toca desdejuni cara al corral i a la llimera, i amb alegria. 
En la foto, la nova torradora, un regal de luxe.






divendres, 1 de juliol

Si no pot ser desdejuni, redesdejuni cara a la mar, a l'HolaOla (passeig Colom, 6. Platja de la Pobla de Farnals), després d'un passeget per la platja de Massamagrell, al costat de la marjal de Vistabella i Rafalell.

No tinc foto, però després toca cerveseta. Un bon matí en què la xarradeta s'allarga i s'allarga.










dilluns, 18 d'agost
Toca dinaret a la "casa nova". La mare ha preparat unes sardinetes de bota amb ceba i un esgarradet d'abadejo amb pimentó i ou. També hi ha crema de remolatxa, carabasseta i iogurt, i ensalada de llentilles, salmó, mango i poma.
Els vins, d'excepció:
Pazo Señorans 2012 Selección de Añada DO Rías Baixas
100% Albariño 13,5% vol.
30 mesos amb mare
Pazo Señorans. Meis, Pontevedra
16.000 botelles
35 €
Color daurat preciós; mineral, ple.

Purgapecados 2017
100% Cabernet Sauvignon
14 mesos en roure francés  -15% vol.
Dehesa de Luna. La Roda, Albacete
35 €
Fruita negra, mineral, espècies, xocolate... Bo.

dijous, 21 d'agost

Quant de temps sense anar al Toro (l'Alt Palància)! Se'm desperten les papallones a l'estómac de tants records, de pensar en personetes que ja no hi són, de llocs que estan igual...
Tenim una ruta preciosa, pel llavador i pel castell, que està sent restaurat; després, un vermutet al Calibores, al porxe de davall l'ajuntament; i encara he trobat gent que coneguí fa tants anys...


A ca Amparo ens espera un aperitiu fantàstic: vermut, gildes, pernil, formatge, ametletes, esgarradet, calamar amb llagostins...
Tant que se m'oblida fer la foto de l'arròs, tan bo com està!
Per a les postres, fruita, coca de sagí i rotllets d'anís del forn de Manu Aparisi (Almàssera)






diumenge, 24 d'agost - dia del Corpus

Sí, ja ho he dit alguna vegada, a Alboraia i Almàssera tenim el privilegi de poder celebrar el Corpus en les Festes Patronals -ací, quart diumenge d'agost-, per allò del miracle dels Peixets (dos, com tot el món sap).
Quedem quasi tota la família a dinar a cal Frare (La terraza del Fraile. Vicent Lladró, 12. Almàssera- 963 298 163), només amb possibilitat de menú.
Unes tapetes: creïlles braves (és la primera vegada que estan immenjables, fetes no se sap fa quant de temps), calamar a la romana, morro, esgarradet, formatge fregit...
Com a plat principal, arròs del senyoret (poc senyoret, l'home).
Postres (Comtessa, tarta al whisky, d'Oreo...) o café.
Aprox. 19,80 € x 8


divendres, 29 d'agost

Quina bicoca d'amigues, que igual et conviden a un apartamentet a Benissa com a la Pobla de Farnals; a la terrasseta cara a la marjal hem desdejunat, dinat, sopat... tot molt healthy, com diu la Immi: encisam, tomaca, aladroc, cavalla, ensalada russa, salmorejo, pernil, formatge, fruita...











divendres, 5 de setembre

Hui la cita és a Picassent, que tenim concert de Rozalen. Abans, sopem a casa de la Imma C: escalivada, truita de carabasseta, cecina, xoriç, gildes, olives, salmó, aladroc en vinagre casolà, hummus amb carlota i carabasseta per a sucar...
Per a les postres, iogurt de MariaElena amb gelat de xocolate i galetes bretones, coca de panses...

Aigua amb i sense gas, cervesa, kombutxa, vi...
Viña Século Mencía Cepas Viejas DO Bierzo
Mencía - 13,5% vol.
Vinos de Arganza. Toral de los Vados, Lleó
Aprox. 4 €
I encara tenim regalet abans d'anar-nos-en: unes sardinetes portades expressament de Bretanya (la belle-iloise)

L'endemà repetim (el sopar, no) amb Santero y los Muchacos i Coque Malla (també hi havia els Pastore)

diumenge, 7 de setembre
On dinem avui? A Valterna, amb bones vistes al bosc, a vore si arreglem viatget.
Aperitiu a la terrassa amb cervesa, papes i aladroc en vinagre.
Dinar amb crema de cogombre, iogurt i poma; ous farcits amb clòtxines; Camembert de Normandie, boletes de formatge de cabra amb tòfona Soreda, formatge curat; anxoves; ensalada russa... Tot deliciós.
Aigua i vi Les Alcusses.
Per a les postres, coca amb anous i panses del forn de Sant Antoni de Benaixeve i coca de llanda amb taronja de Tendetes.
Gràcies, Reme!
dissabte, 13 de setembre
Que bé el senderisme del SVF s'ha posat en marxa! Amb una cosa senzilleta: de Sogorb al salt de la Nòvia (Navaixes), on hem esmorzat i ens hem banyat. Fantàstic!
Després hem tornat a Sogorb, ens hem fet cerveseta mentre esperàvem per veure l'entrada de bous i cavalls. Mai l'havia vista! Ràpida. És al·lucinant que no passe res amb la gent que hi ha al carrer, i sense barreres; els sis bous van entre els cavalls amb genets. 

Quina sort, trobem taula en la terrassa que hi ha davant del bar Ecus (Marcelino Blasco, 4 - 964 713 799), on comprem tíquets per a beguda (vi amb gasosa), entrepà de llonganissa, pa amb tomaca i tapes: croquetes, rostes, ajoarriero i olla sogorbina. Ho tenen tot molt organitzat. Hi ha orquestra amb música en directe i tot.
I un café granissat amb bola de gelat a Peñalver Los Jijonencos (Colom, 7)




dimarts, 16 de setembre
Avui és l'aniversari d'Imma, i ens convida a casa a berenar sopar:
empanades de tomaca i d'espinacs, pernil, llonganisseta, formatges, guacamole, fruites seques; broquetes de formatge, tomaqueta i dàtil...
Cervesa Grimbergen, molta aigua i vi 

Intramurs de Poblet Negre DO Conca del Barberà
Tempranillo i Sirà
4 mesos en roure francés - 14% vol.
Abadia de Poblet / Grup Codorniu
Aprox. 8,90 €
Fruita madura, espècies; agradable.



I per a bufar els ciris, un pastís de xocolate amb forma de cor que ha fet Alícia i una coca en llanda de taronja de Tendetes.

Per molts anys, angeleta! 🎂










divendres, 19 de setembre

No ho sabíem, però ha vingut així: després d'un passeget per la platja i una nadadeta a la piscina, ens fem un aperitiu al bar del complex, i resulta que avui és el Dia Internacional de l'aperitiu. Només una cervesa i unes papes, amb uns cacaus de detall.





diumenge, 21 de setembre

He quedat al Russafa Escènica per veure l'obra Pareja abierta, una versió d'Una coppia aperta, quasi spalancata, de Dario Fo i Franca Rame (1983). 
Ens reben amb una invitació a un vermut Ostras Pedrín (Vicente Gandia 9,95 €).
Intenten fer participar el públic perquè opine sobre les relacions sexuals, les parelles, el matrimoni... Excessivament llarga i un poc histriònica