dijous, 4 de desembre del 2025

Qui escarota el galliner?

dimecres, 3 de desembre
Des de fa uns dos anys s'està parlant molt del restaurant El Galliner (Colom, 42. Faura, les Valls, el Camp de Morvedre. IG - fb), però no, jo no hi he anat. I sí, de fora vindran que ací ens portaran.
Ens atén Edu Fraile a la sala i ens tracta com a "habituals".
La carta de vins és llarguíiiissima (no sé si Pep Ferrer té alguna cosa a veure, perquè festivals junts sí que n'han muntat algun); "quin embolic!" Sort que els experts trien per mi.

Bourgogne Aligoté 2023
AC
Domaine Billard Père et Fils. La Rochepot, la Costa d'Or, Borgonya - Franc Comtat
30 €
Fruita blanca, de pinyol, cítrics, puntet mineral, suau.






El menú de la casa (INCREÏBLE:16,50 €) inclou dos entrants per a compartir i dos arrossos a triar:


-Alls porros en diverses textures; tendre i filets torrats


-Figatells.
Alleugerits amb l'acompanyament, però sense deixar de ser qui són.






Ens venen bé una suggerència:
Ravioli (agnolotti piemontesi) de carn de vaca vella de Barraques amb tòfona (10 € x 5)









Escumós Izar-Leku 2022
Hondarrabi zuri - 12,5% vol.
Izar-Leku. Getaria, Guipúscoa
38 € (30,50 € al celler)
Cítrics, herba, pedra; molt fi.






Les xiques, demanem l'arròs negre de rap i calamaronets (puntilla) (x 3)

El xics, arròs amb costelles i col (x 2)
Però podem menjar-ne dels dos.


Per a les postres,
Pastís de formatge (6 €) 
Cremós, boníssim.


Pastís de carabassa amb natilla de café (6,50 €?); 
estrany.




Gelat d'avellana amb nutella i coca d'anís (7 €?)


Café (1,50 € x 2); tallat (1,70 €);  cremaet (2,50 €); 
rebentat (2 €)


Uns vinets dolços per acabar: (5 €; 7 € x 2; 9 €)
Valverán 20 manzanas (sidra de gel)
Laudum Fondillón Gran Solera 1994 (Bocopa)
Ximénez Espinola Old Harvest 
Total: 51,44 € x 5

A la sala no parlen valencià.
El cuiner, Javi Ríos, no ix a saludar -discreció?-, però pel que veig a IG i fb deu ser una bona peça, i sí que parla valencià.

Lloc molt recomanable (i si et porten en cotxe, encara millor; gràcies, bonicos)

Abreunvinito titula l'entrada "Perla amagada", i paga la pena llegir-la, que dona molta informació i en fa la valoració.

"Gallina jove fa bon caldo" Encuinarte (1/8/25)
"El Gallimer, mucho más que un bar de pueblo" Santos Ruiz, LevanteEMV (19/4/24)
Recomanat per la guia Repsol 2025
Enguany han guanyat el segon premi dels Millors Paquitos d'Espanya amb un pa de pessic amb corder guisat (el primer premi, Terzio, Madrid; el tercer, Reversible, Barcelona) Levante (25/09/25)

[escarotar el galliner: Provocar desordre]