dimarts, 30 d’octubre del 2012

Anerea

Dr. Serrano, 4. Russafa.  963 812 438
dissabte, 27 d'octubre
Que malament estan les coses i que difícil és eixir endavant. A la cantonada on hi ha el nou restaurant hi havia una botigueta de barri, de les de tota la vida, on podies comprar calçotets, calcetins, camisetes... però va tancar, i després d'un temps començà tímidament una reforma i obrí el restaurant Anerea. Jo no sabia que era de Josep Quintana, cuiner de Torrijos (marit de Raquel i gendre d'Óscar). Un local menudet, de sostres alts i molta llum.

ojoalplato
Sembla que hi ha hagut diverses variacions en el plantejament; ara hi ha un menú migdia de 19,50 € (amb 2 entrants, 1 arròs i unes postres, sense poder triar res), un de 24,50 €, el Mercat Russafa (amb snacks, 4 plats a triar d'entre els que hi ha a la pissarra, i postres), i un de 34,50 €, l'Anerea (snacks, 5 plats i 2 postres). Com que hi ha arròs amb bolets, decidim el primer menú. Sobre la marxa ens abellixen uns eriçons que hem llegit a la pissarra, però és impossible, no servixen plats solts, i després d'un bon embolic, ens passen al segon menu.

Detall de la casa: olivetes i papes
Entrades
-Timbal d'ensalada amb tomata, alfàbega i ametla (la tomata, tallada massa gran, i l'encisam directament de la bolsa, sense llevar-hi les parts lletges!)
-Bajoqueta amb gambes i foiegras (un plat molt molt lleig, tant que no gose dir el que sembla l'esguitat de foie)

-Clòtxines gratinades (amb una espècie d'allioli lleuger que no els aporta res) i croquetes d'eriçons (són croquetes sí, però bones, saboroses)


Arròs caldós amb bolets. Molt bo







Postres:

Pinya, gelat de coco i anís (no és bonic, no és gens especial)

Coca, carabassa torrada i gelat de pistatxo. Un bon final



altuna.biz

Baltos 2009   DO Bierzo
Dominio de Tares. San Román de Bembibre
Mencia
Enòloga: Paula F. Trabanco
12,05 € (aprox. 7,55 €)
Fruita roja, flor (violeta, però poc), balsàmic, un poc de fusta.
No diu massa en boca, però a poquet a poquet... suau, especiat, agradable.

verema


Total: 62,65 € (2 pers.)  [aigua 1/2l: 1,60€; pa:0]
verema
comersinmilongas

Llàstima, havent-hi tantes propostes al barri no sé si tornarem a donar-los una oportunitat.
Atenen en valencià. El menú a la pissarra, en castellà.

dimecres, 24 d’octubre del 2012

Top 100 Best Buys 2012

 Blog NoSoloVino

La revista Wine Enthusiast Magazine ha publicado su lista anual Top 100 Best Buys 2012, en los que aparecen el centenar de vinos del mundo con mejor relación calidad-precio. Este año en este listado están incluidos nueve caldos españoles. 

-El primero de la lista es el Wrongo Dongo 2010 Monastrell (Jumilla) de Bodegas Juan Gil. Cuesta nueve dólares y es “un muy buen vino para el precio que tiene”, sostiene la revista, que lo sitúa en quinta posición.
-El segundo, en la posición 18, es el Guelbenzu 2009 Vierlas de Ribera de Queiles. "Una golosa y sabrosa fusión de Syrah, Merlot y Graciano" en torno a los 14 dólares.
-El siguiente vino español, por 15 dólares, aparece en la posición 33 y es El Molet 2009 Red, “uno de los mejores vinos de Valencia”, con Tempranillo y Cabernet Sauvignon. Es un producto surgido de dos socios (Aurelio Cavestrero y Joaquín Gálvez) que han fundado la empresa D’este vino.
-El particular podio español lo completa un cava, el Segura Viudas NV Brut Reserva, “lo que un Best Buy debería ser”, según la revista. Está situado en la posición 45 y cuesta 10 dólares.
-El resto de vinos españoles incluidos en esta lista, en posiciones más retrasadas, son el Sequiot 2008 Tempranillo-Cabernet Sauvignon (Valencia), el Muruve 2009 Joven Tinto (Toro), el Jerez Bodegas Dios Baco, el Matarromera 2009 Melior (Ribera del Duero) y el Raiza 2006 Reserva (Rioja).
-El vino mejor valorado de la clasificación es un DFJ Vinhos 2009 Vega (Portugal), por nueve dólares, seguido del Chateu Ste. Michelle 2010 de Columbia Valley (EEUU). Estados Unidos, con 30 vinos, es el país que más representantes tiene en esta clasificación, seguido de Francia (12), Portugal (10) y Argentina y España (8).
Llista completa 

dimarts, 23 d’octubre del 2012

Garnatxa. "Una per a tots, tots per a una"

Kata 83 - Mari, 19/10/2012

Mentre va arribant la gent, un cava rosat que no sabem què és, però clar, hi deu estar relacionat:

Jané Ventura Reserva de la Música Brut Rosé 
Cava. Garnatxa
Jané Ventura. El Vendrell, Baix Penedés, Tarragona
Enòleg: Carles Mitjans
Aprox. 9,35 €

Fruita, un poc floral, una miqueta dolç. Fresquet i agradable per començar.
1. Clos d’Agon Amic Blanc 2011, D.O.Empordà
Raïm: garnatxa blanca
Celler: Mas Gil. Calonge, Baix Empurdà, Girona
Enòleg: Miguel Coronado (conseller: Peter Sisseck)
Preu: 11,60 €

-groc palla, cristal·lí, brillant, rivet metàl·lic
-àcid, cítric, fruita, albercoc verd, poma verda / un poc menys àcid, mineral?, codonyat
-salat, fumat, llarg, mançanilla, oleós, ; bona entrada-fase buida, aquosa-reapareix amarg, fruita
verema/Abreunvinito
                                                    closdagon

2. El Rincón 2007 NSE, VT Madrid
Raïm: garnatxa tintera
Celler: Marqués de Griñón. Aldea del Fresno, Madrid.
Enòleg: Julio López? Julio Mourella?
Preu: 23 €

-capa alta, picota granatós, rivet rosa
-olives o aigua d'olives, mantega, gerani, vegetal, lactis fermentats / resinós, "amistós", caixa de cedre, Mon chéri, cacau amarg, móres, regaléssia..."divina complexitat"
-acidesa molt present, promet bona evolució; alcohol; falta polir en botella
Abreunvinito

3. Alto Moncayo Veratón 2009, D.O. Campo de Borja
Raïm: garnatxa Celler:
Bodegas Alto Moncayo. Borja, Saragossa.
Enòlegs: José Luis Chueca i Miguel Sanmartín (assessor: Chris Ringland)
Preu: 23,95 €

-capa mitjana, cirera, pruna-robí, rivet evolucionat
-flors, espècies dolces / compota, massa dolç, càrnic, espècies, cuir, sotabosc, més alcohòlic, "sense misteri"
-alcohòlic, punts àcids, mineralitat inicial; tanins dolços
verema/Abreunvinito

4.Teixar 2008, D.O. Montsant
Raïm: garnatxa peluda
Celler: Vinyes Domènech. Capçanes (Priorat!), Tarragona
Enòleg: Toni Coca
Preu : 34,95 €

-capa baixa, cirera granat
-sense potència, ni fruita ni flor, salat, iogurt, acètic / salmorra, cacauets fregits, ametla?, bresquilla verda? / carn sense espècies
-agradable, fàcil, balsàmic, acidesa marcada
verema/Abreunvinito
la terrassa del vi




Per al sopar
El Hombre Bala 2010, Vinos de Madrid
Garnatxa
Uvas Felices. Comando G - Vilaviniteca
Aprox. 16,75 €
Fruita, balsàmic. Agradable.

verema/Abreunvinito
vilaviniteca


Jordi, Lafebre, il·lustrador



I per a les postres,

Tintoralba Dulce 2011  DO Almansa
Bodegas Tintoralba. Higueruelas, Albacete
Garnatxa tintera
Aprox: 17,45 € 50 cl.

Dolç, però no en excés, fruita roja, panses, mangrana, café, vegetal...





Dokument de kata



A més a més, hui donem la benvinguda al membre més jove del klub, Eugenia. Podrem esperar-la 18 anys? Podrà ella?

dijous, 18 d’octubre del 2012

Entrevins - Cata temàtica de Viognier

Guillaume Glories, Entrevins. Reina Doña Maria, 3 - Russafa
dimecres, 17 d'octubre

La viognier és una varietat de raïm molt poc conreada; es troba sobretot al Roine-Condrieu, Château Grillet i Côte Rotie-.
Les aromes varietals són les florals (magnòlia, marialluisa), la vainilla i les de fruita (mango, poma, meló, bresquilla, albercoc), semblant al Muscat i el Riesling. D'acidesa baixa, s'utilitza per a suavitzar els vins i donar aroma. No és apte per a l'envelliment, als 3 anys perd les aromes.
varietatsraïm

Comencem amb un vi que no pertany a la temàtica: 

0- Domaine d´Aupilhac Blanc 2011 Vin de Pays du Mont Baudile
ugni blanc (trebbiano, saint emilion, charante, white hermitage, white shiraz...), garnatxa blanca i chardonnay a parts iguals
aupilhac
Propietari i enòleg: Sylvain Fadat
Aprox. 9-11 €
-transparent, poc intens, brillant, net; rivet gris metàl·lic
-intensitat mitjana; despés més intens, fruita blanca verda, pera, pinya, flor del taronger, farmàcia, hidrocarburs...
-acidesa present, també l'acohol i un poc untuós: equilibrat.Postgust amarg, un poc salí; primaris "destruïts".


1- Inmacula 2011 D.O. Navarra
100 % viognier
Cia Vitivinícola Tandem. Lácar, Navarra
-menys daurat, més pàl·lid; reflex metàl·lic
-intens; animal, flors, aigua de flors, gerani, sofre, fruita madura. Després apareix més la fruita, pera, poma madura, bresquilla, caramel?; es rebaixa l'aroma animal
-acidesa alta, pero no molesta; alcohol, dolç  (no està tan redó com l'anterior, poc esperar i manifestarà millor la complexitat); no és massa estructurat, però manifesta "personalitat"

 2- Clos Cor vi 2011  DO València
100% viognier
Clos Cor vi (Russafa, València; vinyes a Moixent)
Enòloga: Ana Gómez
-transparent, daurat, reflex d'acer
-no tan intens en nas com l'anterior, més alcohol, fruites, flors, herba. Airejant-lo es manifesta més l'herba, lactis, anís, perd els cítrics (mandarina), un poc mineral, cloroform...
-acidesa baixa, alcohol, més dolç-glicèric
en boca apareixen els torrats; tànic,amarg, secant.
Interessant. El raïm és de ceps de 4-5 anys; hi ha un treball massa bo de vinificació per a un raïm tan jove. A més a més, cap a la primavera deurà estar millor.
"Clos Cor vi: todo al blanco" 
closcorvi

Curiós el joc de paraules Luis Corbí - Cor vi, però és que a més a més Luis Corbí és el farmacèutic de davant de casa (Russafa 48)!
asesorenologico.com
3-La Loye 2008   Condrieu. Côtes du Rhône
Domaine Jean Michel Gerin
100% viognier
-intens, groc plàtan, reflex gris
-intens, mantega, lactis, espècies dolces, vainilla, flors, terroir / més càrnic, albercoc madur, meló francés, gesmí, llesamí de nit, canyella rama, brioix calent
-acidesa alta, bona; alcohol. Este vi ha estat millor.
aprox. 42-45 €


-en els blancs, quan el reflex és metàl·lic, el vi està pujant; quan és taronja, està de baixada
-les aromes d'hidrocarburs vénen del terroir, és un sòl calcari
-les aromes de cloroform provénen de la vinificació, de la fermentació
-els tres pilars perquè el vi estiga equilibrat: acidesa + alcohol + sucre. El primer tast es fa per veure si hi ha l'equilibri; després ja es busquen sabors.
- el vi és un ésser viu, evoluciona (aromes reducció); amb els sulforosos, com amb un antibiòtic, es frena. Quan s'obri la botella apareix tota l'evolució de colp, amb l'oxígen va desapareixent (l'aroma animal)

Després hi ha una picadeta:
- bonítol en escabetx, servit en llauna
- creilles braves, quadrades
- cocotxes de bacallà

Preu: 22 €

Altres vins de viognier:
Vallegarcía Viognier, Castilla-La Mancha
Venta d'Aubert Viognier, Baix Aragó
El Escocés Volante El puño Viognier, Calatayud
El Linze Viognier Barrica, Castilla-La Mancha
Spanish White Guerrilla Viognier Barrica, Valles de Sadacia

dissabte, 13 d’octubre del 2012

vinets del cap de setmana


divendres 12 d'octubre


Venta La Ossa 2009 VT Castilla
90/95 % tempranillo, 10% merlot? / 5% sirà?
Bodegas Mano a mano, Alhambra, Ciudad Real
Enòlegs: José Carlos Garcia-Joana Caldeira / Asunción Yébenes
14,85€

Color i aroma conviden a tastar-lo immediatament: fruita madura, un poquet especiat i mineral, café; saborós, llaminer. Molt bo.
Fantàstic per acompanyar un bon putxeret en família.

[Hi ha també un Venta la Ossa Syrah, amb una etiqueta semblant, i un Venta la Ossa TNT, amb touriga nacional i tempranillo, amb etiqueta negra]




dissabte

Domaine Vacheron Sancerre Blanc 2009
Loira, França
Sauvignon blanc
Fruita blanca, molt poc cítric, pebre blanc, pinyons, un poc de terra; suau, agradable.

thewinedoctor 

Acompanya bé un peix ballesta a la planxa i uns calamarets.


diumenge
Dominio de Tares Cepas Viejas 2007 DO Bierzo
Mencía
14 € (Verema)
Fruita roja i negra, flors, mineral, espècies, torrats... llaminer, saborós. No defrauda mai.

verema

I ara, per acompanyar una paelleta de polp i verdures boníssima.

divendres, 12 d’octubre del 2012

+ Camarena: CanallaBistro

c/ Mestre Serrano, 5. Russafa   963 740 509
dimarts, 9 d'Octubre
Tercera proposta de Camarena a la ciutat de València en menys de dos mesos. Impressionant.
De dilluns a divendres (excepte festius) hi ha un menú amb 3 entrants, un segon a triar, postres, beguda i pa per 20 €. (En teoria, hi hauria d'haver un menú degustació de 25 €, amb 6 plats i 2 postres per a compartir, però açò no apareix en la carta). Hem anat dimarts, el gran dia de la Comunitat, de manera que... a la carta. El local, de gom a gom; no havíem reservat, però ens troben una tauleta per a 2. És un local llarg i neeegre, però té certa gràcia, amb els caixons verds de Heineken i caixons de fusta que decoren i dels quals s'han fet les taules.

foto: Francesc Rifé
[En la carta hi ha clàssics com l'arròs de caragols sense caragols, el pastisset de moniato i foiegras, els bunyols de bacallà o els falsos espaguetis a la carbonara]

-Vitelo tonato "Canalla":  rotllets de carn de vedella freda, maionesa i tàperes (no és molt bonic, i no "diu" res; 12 €) *

-Ostres. En demanem una amb tomata picant i una natural. Ens en regalen una amb cebiche. (3,50€ x 2)



-Ensaladilla Ricard Camarena (suau de sabor, amb una escuma d'allioli per damunt; per a mi, massa picats els ingredients; els trossets de rosquilleta queden bé; 9,80€)





-Ensalada amb cintes de carabasseta, fideus d'arròs, parmesà i sèsam (molt bona; 9,50€)


-Bistec tàrtar (sabor de carn molt potent, m'agrada amb més ingredients i espècies; 14,50€)


-Tonyina d'almadrava estofada, amb verdures, soia i gingebre (massa feta la tonyina, i massa densa la soia... en fi, quan s'ha sopat en la casa gran...)

Trio Infernal Riu 2008   DOQ Priorat
33/45% garnatxa negra, 33/45% carinyena, 33/10% sirà
Trio Infernal, Torroja del Priorat (Michel Gérin, Côte-Rotie / Condrieu; Laurent Combier, Crozes Hermitage; Peter Fischer, Château Revelette / Coteaux d'Aix)
12 mesos en bóta de roure francés
25 € (15,75€ barcelonavinos)

No és massa potent i li costa obrir-se. Fruita roja i no massa mineralitat, poques espècies, vainilla, café, balsàmic. Suau, poc infernal.

verema 
el comidista

Total: 92,30 € (2 pers., sense aigua, ni postres, ni café).
Aquesta vegada, no ens ha entusiasmat: massa normal per al preu, massa car per a ser la "versió  econòmica".

Pepe, ni fruitetes, ni piuleta, ni tronaor...
Queti, li hem de donar una altra oportunitat amb el menú.

"El Canalla bistro se queda en granujilla"

Carta i web en castellà. Saben atendre en valencià, però s'hi resisteixen.


dijous, 18 de novembre

 

diumenge, 7 d’octubre del 2012

Il·lusió òptica

Directament des d'Austràlia, i "maridat" amb una paelleta valenciana...

2007 Chateau Chateau  "Skulls" 
60% Grenache (garnatxa) 40% Mataro (mourvèdre, monastrell)
R Wines, South-Eastern Australia
-robí fosc, amarronat, tèrbol
-terra, sotabosc, caixa d'espècies, fruita
-és com si haguera perdut la força; agradable, però sense esperit (algú el compara amb el Beaujolais, però és del 2007!)


"Sexy, sensual and dangerous, like a Nureyev and Fontayne pas de deux. Satisfying like a one night stand, or maybe like a bistro wine you want every night."


 allthingsruffnerian



Què veieu a l'etiqueta? Jo ara solament puc veure la calavera, però de prop, el primer que he vist ha estat l'arbre, la barqueta i fins i tot una xiqueta (m'ha recordat Alícia); després un home entre els arbres...

"The optical play of artist Istvan Orosz's Ship of Fools illustration captures the mercurial essence of wine."

"Wine is the most civilized thing in the world." Ernest Hemingway

divendres, 5 d’octubre del 2012

Jornada reivindicativogastronòmica

dimecres, 3 d'octubre de 2012

Gràcies al motoret de la Immeta, avui tenim jornada reivindicativogastronòmica:

18 h, plaça Manises. Per un ensenyament públic i de qualitat: No a les retallades en educació
(som 4 gats; deu ser que tot va bé)

19h, plaça de la Mare de Déu. Amb les víctimes de l'accident de metro
(és tot tan injust!)

I bona cara al mal temps.


20h, Croquetegem al Peix Daurat  c/ Dr.Monserrat, 14 València (prop torres Quart) Tlf: 635 413 476

Amb la beguda, Alfonso ens serveix unes croquetes artesanes magnífiques.

Croquetes de botifarra (les menudetes) i de pollastre (les grans).
(saboroses i ben bones)

 (fotos de Dora)
 





Croquetes de formatge de Cabrales
(delicioses)


Clòtxines arrebossades




Valdimójenes 2011 DO Ribera del Duero
Bodegas Real Sitio de Ventosilla / Prado Rey
tempranillo

hhhhhh psé.




Com sempre, un lloc que, sense ser bonic, té un encant...
Alfons, fantàstic, i les xiques... sublims.

dijous, 4 d’octubre del 2012

Zacaria

 زكريا
Puerto Rico, 26   Russafa            638 249 738 - 603 170 518
Restaurant marroquí, obert de 12 del migdia a 12 de la nit.
Foto: mediterranendiet

Que siga àrab i que porte un nom masculí (Zacaria és el fill dels amos que, segons ens diuen, parla millor valencià que àrab) probablement active els nostres prejudicis; ací, qui tallà el bacallà és Mina, una dona tota voluntat i disposició, sense hijab, potser fins i tot un poc exuberant. Atén la taula i ha preparat tot el menjar ella mateixa, fins i tot el pa i els dolços, com ens diu ben orgullosa.
Entrants amb hummus (cigrons), olives negres, harissa (ben picant) i babaganuix (albergínia).
Tagín de verdures, de pollastre, corder amb prunes, tabule... tot boníssim.
Hi ha vi i cervesa.
Al final, te amb herba sana i dolços casolans (i fins i tot un colacao o un sandvitx per a alguna de les xiquetes).
Total: 21 € pers.

entrevista a Mina
yelp