dissabte, 31 de març del 2012

Gintonicmanía

Dani C.  29 de març de 2012
verema


Cómo preparar el gin tonic perfecto

Videocatas de ginebras y tónicas

Pasión por el Gintonic

La amplia gama de tónicas premium

Cómo quiero que me sirvan mi Gintonic

Cómo no quiero mi Gintonic

¿Qué hace una brocheta en mi copa?

diumenge, 25 de març del 2012

5é Premi Tast per parelles VILA VINITECA


Els vins de la Fase Classificatòria han estat:
1. Mumm Cramant Grand Cru
2. Barbadillo Manzanilla Solear
3. Chave Hermitage Blanc 2004
4. Alta Vista Terroir Selection Malbec 2007
5. Château Mouton-Rothschild 2005
6. Alvaro Palacios Les Terrasses Velles Vinyes 2009
7. Niepoort Colheita 1998

Els vins de la fase final han estat:
1.- Egly Ouriet Blanc de Noirs v.v. (Champagne)
2.- José Pariente Verdejo 2011 (DO Rueda)
3.- Keller Riesling Kirschpiel 2008 (Rheinhessen, Alemania)
4.- Monte Real Reserva 1982 (DOCa Rioja)
5.- Antinori Tignanello 2008 (Toscana)
6.- Espectacle 2009 (DO Montsant) 
7.- Valdespino Amontillado Coliseo VORS (DO Jerez-Xérès-Sherry)

verema (fotos)

divendres, 23 de març del 2012

EL PAÍS - Blogs Comunitat Valenciana
Sin territorio no hay viticultura
Joan C. Martín* | 15 de març de 2012

“Si en los mares del norte están los vikingos, las sagas, el bacalao, el arenque, el salmón, la ballena, el polo norte, los mitos esotéricos y los dioses sordos, al sur, al mediterráneo, están las antiguas civilizaciones, el mundo grecolatino, el judaísmo, el islam, el aceite, el vino y los dioses revelados”

elpaís



Joan C. Martín i Martínez (València 1953) és enòleg i escriptor. És autor de llibres com Els vins de l'arc mediterrani, d'Alacant a Montpeller o Valencians contra la fil·loxera.

Tintofino

Corretgeria, 38 València - 963 153 964
Què diríeu que és açò?

Definit com a Bodega gastronòmica, podria ser una taverna, un bar, un restaurant, una botiga d'ultramarins, una casa...
Venim d'un recital de poesia a l'Octubre (21 de març, equinocci de primavera, Dia internacional de la poesia); el centre està un poc de ressaca fallera, hi ha alguns barets tancats i ens decidim per aquest. És un lloc acollidor, amb diverses estances, i cada taula té la seua "personalitat". Sols volíem fer una picadeta, però finalment triem una taula d'aquelles de menjador antigues -amb marbre perquè el vidre s'ha trencat-, que ens transporta uns anys enrere a la casa de qualsevol de les nostres amigues, amb la lampadeta de peu, el paper pintat blanc i taronja -popero, popero-... i la picadeta es converteix en sopar; demanem uns platerets per compartir:

-Carpaccio de bresaola [fines rodanxes de carn de vedella guarida durant dos o tres mesos, aquesta comença a guarir-se des de la seua etapa crua en el qual és fosca, fins que es converteix en carn púrpura]
-Tomatina (tomata seca amb formatge blanc i oli d'alfàbega). Molt saborós
-Formatges del món (com a l'acudit, un espanyol, un francés, un anglés... però no ens els presenten)
-Tabule


13 Cántaros Nicolás 2009
DO Cigales
100% tempranillo
Bodegas César Príncipe, Fuensaldaña, Valladolid
Enòleg: César Muñoz (enòleg de Leda i Bienvenida de Vinos)      Ignacio Príncipe
Criança de 8 mesos en bóta de roure francés i americà
16 € (+ 8 %= 17,28)  (a Vinissimus, 5,50 €!)
 És un vi amb molta fruita, agradable de beure. Recomanable a preu de botiga.


Criden l'atenció l'etiqueta i la contraetiqueta, on apareix el nom del vi i l'explicació: 
Debo 13 cántaros a Nicolás. Eutiquio (signa l'avi, després de trafegar el vi))
viajerosdelvino 


(Pa: 2 x 1,50 €. Aigua, 1 cervesa, cafés i infusions)
Total:  15,60 € per persona (4)

dilluns, 19 de març del 2012

... i s'acosten les flames

Domaine Bachelet-Monnot  2009
Santenay, Borgonya
Chardonnay
24€ (Ca Pepico)
Fresc, suau, un poc àcid, torrats, brioix, fruita de pinyol; no molt complex (però la veritat és que l'he tastat poc, que si feien la disparà, que si no...)

(Santenay és la zona vinícola més meridional de la Costa de Beaune, a la Borgonya, amb la seua pròpia denominació d'origen)



Vosne-Romanée 2004
Domaine René Engel, Vosne-Romanée, Côte d'Or, Borgonya
Pinot noir
suau




(A la contraetiqueta, un poema de William Blake )


El Puño 2007
Bodega: El escocés volante
D.O. Calatayud
Garnatxa tintera de ceps vells
criança 16 mesos en bóta de roure francés
Graduació (vol): 15%
19,36 €  (barcelonavinos)

Potent, fruita roja madura, un poc floral, mineral, espècies. Agradable.



Norrel Robertson, el "escocés volante",  és llicenciat en Polítiques i Relacions Internacionals; féu un Postgrau de Viticultura i Enologia a Nova Zelanda i ha treballat en cellers de tot el món. Actualment resideix a Calatayud i treballa la garnatxa.
Altres vins: La Multa Garnacha, Manga del Brujo, Dos dedos de frente
verema
vinosdeespaña




Agustí Torrelló Mata Brut


Finca Sandoval Cuvée Cecilia 2010 (0,50 L)
Bodega: Finca Sandoval
D.O. Manchuela
70%  sirà i 30% moscatell romà
Dolços i Generosos
Graduación (vol): 14%
[És un regal, però preu VilaViniteca: 18,30€]
Fresquet està boníssim. El bevem amb les postres -xocolate-, però probablement quedarà molt bé amb formatge.
verema


Tot això per acompanyar unes entradetes (pernil, salmó, llonganissetes, panets amb olives, amb panses i nous...), un arrosset amb sépia i polp boníssim i un pastís de carn amb dàtils fantàstic.
Bombons de Cacao Sampaka i de Villanueva.
I la família, per descomptat.

diumenge, 18 de març del 2012

L'avi malcria


Avi 2008
Celler: Mas L'Altet (La valleta d'Agres, Serra de Mariola)
"vi de mini-garatge"
Graduació (vol): 14,5%
Sirà i cabernet sauvignon??
(Hi ha sempre la sirà, amb percentatges de cabernet sauvignon, garnatxa i merlot, segons l'any.  Enòloga Nina Coolsaet?)
15 € (Biosca) No té bona relació preu-qualitat, però és tan bonica la botella...!
Llaminer i agradable, fruita, un poc balsàmic.


verema
masaltet.blogspot



Malcriat 2010
 D.O. Utiel-Requena
 Celler Cata Ruz  (Casas de Moya)
(Maria José Ruz, sommelier i propietària de Cataruz)
Graduació (vol): 13,5%
50% garnatxa tintera 50% merlot
4,80 € (Biosca)
A Biosca sempre tenen un prestatge a terra amb propostes noves i a bon preu. En veure-hi el Malcriat, no me'n poguí resistir.
Definit com "alegre, divertit i desenfadat", potser sí, un poc malcriat. Quan l'obrim no invita a beure, però l'endemà ja no és carbònic i apareix la fruita, la frescor, les espècies...
verema 

dilluns, 12 de març del 2012

Ja s'acosta Sant Josep...


Què vos sembla aquesta proposta fallera? Nosaltres la triem per a una paelleta (feta pel pare) al Garbí.

La Malkerida 2010 DO Utiel-Requena
Bodega: Bruno Murciano (sumiller, de Caudete de las Fuentes) - David Sampedro (viticultor i enòleg, de la Rioja)
100 % boval
Graduació (vol): 12,5%
Enòleg: David Sampedro Gil
aprox. 6,50 € (Biosca)
A la contraetiqueta suggereixen beure'l fresc (14º)
(contraetiqueta negra amb lletres daurades difícils de llegir)

Nas no molt intens, fruita roja i negra, un poc especiat i lleugerament torrat.
En boca, un poc aigualit, lleuger, gens tànic, fàcil de beure, fresc, fruita... al final és agradable.
Molt bona relació preu-qualitat.



magazine
elmundovino
caudetedelasfuentes
verema

Altolandon

Dissabte, 10 de març de 2012
D.O. MANCHUELA
Hem quedat a les 12,30 al celler amb Rosalía Molina, alma mater del projecte Altolandon. Fa un dia boníssim i com que arribem una miqueta abans uns quants ens n'anem al poble a fer-nos un cafenet i al final ens estan esperant tots!

El celler està enmig d'una finca de 75 hectàrees, a Landete, província de Conca (Ctra. N330-KM 242), en un punt intermedi entre València, Conca i Terol, a 1080 metres d'altitud (una millor radiació solar permet una maduració del raïm més lenta i prolongada, augmenta l'índex d'acidesa. No usen pesticides). Diu que no els afecta el canvi climàtic com a Requena, per exemple. Ací la verema sol ser a octubre i algun any han arribat a novembre; allà, a l'agost.
Hi ha una selecció àmplia de varietats per al vi negre com ara malbec, sirà, garnatxa, merlot, ull de llebre, cabernet sauvignon, cabernet franc... i per al blanc, chardonnay, moscatell petit-grain, petit manseng... tot tenint en compte el terreny en què estan ubicades.


Tota l'elaboració del vi es fa de forma natural, i amb cada varietat per separat; el temps en bóta de roure francés (després de provar-ne distintes és la que més els ha convençut) varia entre 8 i 24 mesos.
Rosalia es dedicava al turisme, però abans havia estudiat enologia i ara sembla que li ha entrat el cuquet; el marit, Manolo garrote, assessorava altres cellers sobre les vinyes; començaren el projecte en 1998, comprant i plantant algunes parcel·les, després elaborant el vi al garatge de casa de forma molt casolana, i ja en 2006 construïren el celler.



Fa gràcia veure els tres fills jugant amb tractors o carretilles per la finca; la filla (Rosalía també, de 7 o 8 anys) segueix les explicacions de la mare, para taula -abans fins i tot havia netejat les sales- i mira el vi a les copes amb atenció (no sé si està bé dir-ho, però també sap posar el nas a la copa). Hi ha futur.


Com ens havia dit abans Rosalía, a la taula on tastem els vins podem veure la varietat de terrenys de la finca, amb materials, colors i qualitats molt distints.
Al llarg del tast ens anirà contant com li toca fer de tot (tot el procés a la vinya i al celler, la comercialització (què ha hagut de fer per fer conéixer els seus vins; abans anava molt a fires, ara ja no; sols ven a Espanya un 25 % de la seua producció -un total de 150.000 botelles-, la resta s'exporta), el disseny (excepte l'etiqueta del Rayuelo)...
Ens conta també que no tot el món entén el mercat dels vins ecològics, li han arribat a dir "eehhh... per a ser un vi ecològic no està malament".




Altolandon blanc 2009
70% Chardonnay, 30% Petit Manseng
fermentat en bóta de roure francés
9 €
Com suposàvem l'altre dia des de l'Entrevins, sí, el tastem a sa casa!
Color daurat, tèrbol, amb cos. Un poc mineral, amb torrats de la fusta. agradable de beure, però no fàcil (no ix la fruita). Servit a temperatura ambient.







Rayuelo 2007
Boval (70%), Malbec, Monastrell
8 mesos bóta roure francés
9 €
Floral i un poc de fruita. Un poc astringent.



L'Ame 2008
100% malbec
12/14 mesos en bóta de roure francés
13 €
El seu raïm procedeix dels terrenys més difícils de conrear, amb sòls extremadament pedregosos en els quals mai s'havia plantat res, a 1.100 m d'altura. És V.T Castilla perquè la DO Manchuela no permet l'ús del raïm malbec encara.
Com diu a l'etiqueta, el nom ve del francés, ànima, l'ànima del vi.
Un poc de fruita, flors, herbes, mineral... difícil.



Altolandon 2005
50 % sirà ; merlot, cabernet sauvignon (i franc?) i garnatxa
12 mesos bóta roure francés i americà
12 €
És el que més ens agrada a tots, crec. Fruita negra madura, balsàmic, mineral, regaléssia; tànic; llaminer.




Estan intentant fer un vi de gel, però últimament no fa prou de fred per a aconseguir-ho. Seguiran intentant-ho.

Comprem uns vinets (endivineu qui en compra més?) i Rosalia ens regala una magnum d'Altolandon blanc perquè ens la beguem en el dinar. Gràcies per tot.

altolandon
bodeboca
verema 2009
quebodega


La tasca Garrido
José Ibáñez Martín, 26  - Landete

Mari i Salva ja coneixien el lloc i saben que es menja bé. Està de gom a gom, però tenim una tauleta quasi quadrada molt ben preparada perquè puguem mantindre una conversa tots alhora. Demanem unes picadetes per compartir i alguns plats principals que també compartirem.
Caldo de gallina - 2 €
Pilota amb caldo - 5 € x 2
Fesols negres - 6 €
Pa - 0,60 € x 9


Caragols - 6,10 € x 2




Pastís de bolets - 9,50 € x 2
(saborosíssim)

Orella de porc - 5,85 €
(diuen que espectacular; a mi no m'agrada la textura)




Morteruelo - 8,10 €
(mare, si feia temps que no en menjava)
sabor intens






Pastís de peix - 9,50 e x 2
Està molt bo, diuen que massa subtil per als plats que l'acompanyen.







Atascaburras - 8,60 € x 2
Mmmm... tornar al passat!







Caldereta de porc senglar - 12 € x 2







Garró de porc guisat  - 9€
Ben trinxadet per les expertes mans del Xavi, fantàstic.




Altolandon   27 €

Un poquet de fruita preparada, 2 flams per a compartir i cafés i infusions

preu per persona: 22 €

Menjar casolà i ben saborós. Servei atent i eficient. Sense luxes. Lloc recomanable.

i per acabar, una visita al Castell de Moya


diumenge, 11 de març del 2012

Viejos conocidos

Kata 77 - Salva, 9/3/2012

1. La llopetera 2008, D.O. Conca de Barberà (Reus)
Raïm: pinot noir
Celler: Escoda Sanahuja Enòleg: (Joan Ramón Escoda i Mª Carme Sanahuja)
Preu: 16,31 €

2. Ad Gaude 2006, D.O. Alacant  (Novelda)
Raïm: 70% monastrell, 15% sirà, 15% petit verdot
Celler: Heretat de Cesília Enòleg: Sébastien Boudon
Preu: 21,83 €

3. Gloria de Ostatu 2005, D.O. Rioja (Samaniego, Rioja alabesa)
Raïm: tempranillo
Celler: Ostatu Enòleg: Iñigo Sáenz de Samaniego
Preu: 37,50 €

4. Raspay 2004, D.O. Alacant  (Monòver)
Raïm: monastrell
Celler: Primitivo Quiles Enòleg: Primitivo Quiles Román
Preu : 6,30 €

1.Picota violaci, capa mitjana
Nou moscada, alcohòlic, mantega salada, no apareix fruita ni flor, lactis, menta, timó // càrnic, embotit, toc dolç; bona olor, però curta, complex
Tanins marcats, frescor-acidesa, verd
escodasanahuja 

2. Picota granat rubí /pruna negra, més evolucionat, capa alta
Herba de bosc, fruita, compota, dolç, torrats, cedre, móra // fusta de guaiac (palo santo), vernís, clau, canyella, sang?
Elegant, dolç, codonyat, tànic (per a alguns massa, ja que afecta els llavis); postgust persistent. Bo
[L’havíem conegut a Novelda, al restaurant Cucuch]

3. Picota, móra, rivet morat, capa més alta, opac
Hi ha diversitat d’opinions, per a alguns està tancat, per a alguns és un secret, concentrat, que ha d’esclatar, “Ese oscuro objeto del deseo”. Vainilla, salat?, mineral?, fongs, tòfona // xoriço, pebre roig, cuir, café?,
“té textures però no sabors”, picant, glicèric, tànic, licorós, elegant però no potent, no queda en la boca
Guanyarà molt un poc després a l’hora de sopar.
[L’havíem conegut a Logronyo, al restaurant La Galería ]

4. Color Coca-Cola, fondillon, capa mitjana baixa, tella, rubí ataronjat
També hi ha varietat d’opinions. Fondillon, tarongina, figues, dàtils –panfigo-, pruna madura, resina, licorós, brandi // dolç, andalús, fusta
Massa fusta, patxuli, falta potència, “algo falto de argumento central
[L’havíem conegut a través de Salva, que el compra de tant en tant quan torna de la seua estimada Múrcia]

I per sopar, un fantàstic tabule, humus, formatge, pernil, bocatetes tradicionals amb tomateta i embotit (d'eixos que ja no et fas mai a casa), la ineludible truita de creïlles (fantàstica, com sempre) ...
I un vi convidat
Lavia +  2005  DO Bullas
Bodega Molino y Lagares (Bodega Lavia)
70% Monastrell 30% Syrah
Enòlegs: María José Fernández Llamas, Patricia Morillo Frontán y Pep Aguilar Foz

Dokument Kata

Comença el cap de setmana!

Per començar el cap de setmana, JJ ha anat al mercat i fa el dinaret:
-Unes fantàstiques gambetes de Dénia, molt poc torradetes i al punt de sal (230 gr. 8,95 €) mmmmmm


-Arròs amb sépia fresca (pobra, viveta que estava ella), calamarsons, gambetes i carxofes de l'horta d'Almàssera (amb els ingredients que no han cabut a l'arròs hem fet una picadeta que estava per a xuplar-se els dits; llàstima que no haja eixit bonica la foto!).


Les Sorts Blanc 2008  DO Montsant
Celler El Masroig
Garnatxa Blanca
9,45 € (Vinissimus)
Criança de 6 mesos en bóta de roure francés i americà
Color groc un poc daurat; brillant
Floral, fruita blanca (pera, plàtan), mantega, un poquet mineral, pebre blanc; fusta
sec, intens, fresc i àcid
Molt bo (ara ens ha pegat per la garnatxa blanca)

8 de març: Dia de la dona treballadora

Com cada any, Caperucita  celebra aquest dia amb propostes enològiques femenines. Enguany toca una visita al Bueno para comer (Almirall Cadarso, 14 amb Comte Altea, València -963 16 11 46) i amb el seu somriure habitual ens proposa una copeta de:

-Reixiu 2010 Heretat de Tavernes DO València
Chardonnay i sauvignon blanc
Enòloga: Anna Gómez
2 €

-José Pariente DO Rueda
(no sé si el verdejo o el sauvignon blanc)
Enòloga: Victoria Pariente
2,50 €

-Finca Alicia Rojas Criança  DO Rioja
Tempranillo
Enóloga: alicia Rojas
3 €
fruita negra madura, espècies, fons mineral, un poc de fusta; agradable en boca, suau i fàcil de beure
aliciarojas



Com no, acompanyada d'unes galetetes Mondovino (potser un poquet massa especiades per al vi) i del seu savoir faire.

diumenge, 4 de març del 2012

Arròs al forn (amb costelletes) de diumenge







Cycles Gladiator Zinfandel 2007
Bodega: Cycles Gladiator. Hahn Family wines. Califòrnia
www.cyclesgladiator.com
Raïm Zinfandel
Graduació alcohòlica : 15%
Preu aproximat : 15 €  (?)

Vi un poc dolç: llepolies, xiclet, maduixa. Després van apareixent matisos un poc més complexos, fusta, massapà... Molt agradable.





Zinfandel és una varietat de raïm conreat a Califòrnia des de mitjans segle XIX. Genèticament és equivalent al raïm Crljenak Kaštelanski provinent de Croàcia, i a la varietat anomenada Primitiu que es conrea a la regió de Pulla al sud d'Itàlia.
La varietat de raïm Zinfandel té un alt contingut de sucre que permet obtenir mitjançant fermentació nivells d'alcohol superiors a 15 per cent.

(Llástima que la foto de la contraetiqueta no m'haja eixit, perquè és ben sucosa. A la xarxa he trobat alguna coseta)
Alexandre Darracq (un excèntric, que més tard es faria famós per la fabricació d'automòbils), va fundar la companyia Cycles Gladiator a parís en 1891. G. Massias en féu el cartell publicitari.

L'edat d'or del ciclisme va arribar al seu cim el 1895, coincidint amb la Belle Epoque.
La bicicleta és considerada com el primer mitjà de transport democràtic (elimina la dependència del cotxe de cavalls, dóna més llibertat, és més ràpida i eficient), i les dones, en particular, se'n van beneficiar (millora de la mobilitat, independència, ús revolucionari dels pantalons...) Susan B. Anthony va escriure: "La bicicleta ha fet més per emancipar les dones que qualsevol altra cosa al món"

A l'etiqueta veiem "la imatge mitològica de la nimfa muntada en la seua bicicleta alada captura la gràcia i la bellesa desinhibida de les nostres vinyes de muntanya".


Angosto Los Almendros 2009 - DO València (Subzona Clariano)
Bodega  El Angosto, ONTINYENT
Marselan, sirà, garnatxa tintera,
14% Vol.

Hi ha diversitat d'opinions, però coincidim que el nom li va molt bé. Està tancat i costa d'obrir-se. Apareixen primer el tabac, la canyella, les espècies... després un poc la fruita, les flors... la pedra; tànic, llarg.
A mi m'ha agradat, però és un poc "difícil".

verema

La marselan és un encreuament entre cabernet sauvignon i garnatxa. Dóna molt de color.
vitivinicultura  (marselan)

Dukala

C/ Sanchís Bergón, 27 - 963 926 253 (antic La Petxina)

Feia temps que no veníem a aquest restaurant, i aprofitem que uns amics tenen cangur (o cangurs) per al xiquet per tornar-hi. Costa aparcar el cotxe. És un lloc ben agradable, una casa en planta baixa, pintada de blanc, amb alguns tapissos al sostre i a les parets que hi dónen el toc magribí.  (imatges)
Demanem plats per compartir (tant entrants com principals)
carta



Zaaluk, samfaina d'albergínies amb coriandre  - 8€
aromes intensos que et transporten al Magrib







Briouates ("sobres" triangulars) de formatge amb olives - 8€
tradició servida de forma actual, amb les ratlletes de crema d'olives verdes i negres

Cuscús de verdures - 12€
Molt senzill, amb les verdures bàsiques.
Tagín de vedella amb prunes -  12 €

Els dos plats correctes, però només això. Un tema que podem debatre és el del tipisme; jo supose que aquest restaurant no hi vol caure, però mira, a mi m'agrada el cuscús servit en la cassola o plat de fang, i el tagín en l'atifell de ceràmica, o de fang.


Quetban (broqueta) de corder - 12€

Molt bo el corder, amb les verduretes en el seu punt i l'arròs especiat.








Flam de formatge de cabra fresc amb mel  - 5€

Canutets de fruites 5€

Te amb menta  1,50€


No he llegit res sobre els vins del Marroc (no deuen ser molt bons, diuen a taula), però em deixen fer i m'atrevisc amb un
Volubilia Classic 2007 17€   (9,85€ a univinum)
Bodega: Domaine de la Zouina
60%? cabernet sauvignon, sirà, tempranillo
Zona: Guerrouane AOG
Suc de fruita, un poc dolç, sense matisos, gens tànnic; agradable de beure.




Volúbilis (وليلي) és una ciutat romana, prop de Meknés (مكناس) i  Moulay Idriss    ( مولاي إدريس زرهون), la ciutat santa de Marroc. mmm les vaig conéixer el segle passat, l'any que vaig acabar la carrera. Quin viatge!

"El largo sueño de Marruecos", Paco Higón
vinosdelmundo

Doukkala-Abda (en àrab: دكالة عبدة) és una de les setze regions en què està organitzat el Marroc, situada a la costa de l'oceà Atlàntic.

Preu total 24 € (x 5 persones)
[Pa 1,50 € x 3
Aigua 1,50 € x 4
Cervesa, vermut, Coca-Cola]
verema

dijous, 1 de març del 2012

Virtual


Ens reunim a casa per tastar un vi de la Virtual de Verema (que atrevits els katadors, no tenen por que s'ensorre la finca i els agafe dins!). Passem del virtual al real.

Cup de cup 2010   D.O. Valencia
Bodega La Casa de las Vides, Agullent
tempranillo 40%, sirà 40%, garnatxa 20%
Preu aproximat: de 5 a 9,9 €
Capa mitjana, brillant, glicèric.
Caramels de café, licor, fruita roja madura, regaléssia; fusta integrada, un poc resinosa; càrnics, lactis, mantega.
Entrada fresca ("frescor parafinat") i dolça; canyella.
verema 
garrofero  "Botella moderna, vino virtual"




I clar, un vi per a 7 no dóna, així que n'obrim una altra botella,
Gallines & Foques 2009  D.O. - Balears
Bodega 4 Kilos vinícola
50% mantó negre 50% sirà
criança 15 mesos en bóta nova de roure francés
20 €
Expressiu; fruita roja, cassís, flors, caramel, tànic, saborós.
verema

Un poquet de pernilet i formatge, i uns panets molt bons i saborosos.
No li ho digueu al Monclús, que ens mata, o ens crema la casa; això ens faltava!





No vos perdeu el vídeo on ens conten com posen el nom al vi:
¿Qué nombre le ponemos al vino? Gallinas & Focas from 4kilosvinicola on Vimeo.